فیلترینگ گوگل ادز؛ بحرانی که نباید نادیده بگیریم!

از حدود یک ماه پیش، همزمان با اختلالهای گسترده اینترنت، دامنه اصلی تبلیغات گوگل (googleadservices.com) در ایران فیلتر شد؛ نتیجه؟ این مساله باعث شد بسیاری از کمپینهای فعال از کار افتاده و کاربران به جای ورود به سایتها، با صفحه فیلترینگ روبهرو شوند. این فقط یک اختلال نیست، یک هشدار جدی برای آینده تبلیغات دیجیتال در ایران است.
در این ویدیو، علی کریمی، مدیرعامل افراک، از تأثیرات جبران ناپذیر محدودیت فیلترینگ گوگل ادز بر فضای تبلیغات آنلاین میگوید و از همه افرادی که در دنیای مارکتینگ فعالیت میکنند، دعوت میکند تا در کنار هم و همصدا برای پایان دادن به این محدودیتها تلاش کنیم.
صحبت های مدیر افراک درباره فیلترینگ
رفع فیلترینگ با تلاش افراد فعال در اکوسیستم دیجیتال
مشکلات فیلترینگ تبلیغات گوگل بر سر راه کسب و کارها
فیلتر گوگل ادز یک مانع جدی بر سر راه کسب و کارهایی ایجاد کرده که عمده ترافیک و تبدیل آنها از تبلیغات گوگل است. فیلترینگ دامنه گوگل ادز، باعث شده تا کاربران بعد از کلیک کردن روی تبلیغ در نتایج جستجو، امکان ورود به سایت را نداشته و با پیغام This Site Cannot Be Reached روبرو شوند؛ به این ترتیب امکان مشاهده تبلیغات و کسب درآمد از این طریق برای آنها وجود ندارد.
آمار نشان میدهد که از زمان فیلترینگ دامنه گوگل ادز، نرخ کلیک تبلیغات 30% و نرخ نمایش کمپینها نیز حدود %70 کاهش یافته است. البته این مساله در بعضی از مرورگرها یا برای بعضی از کاربران اتفاق افتاده، در حالی که سایر کاربران امکان مشاهده صفحه تبلیغ را دارند. اما به صورت قطعی نمیتوان گفت دقیقا با چه آی پی یا مرورگری، امکان نمایش تبلیغات وجود دارد.
شما به عنوان یک کسب و کار که تبلیغات گوگل ادز دارد بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:
- سعی کنید امتیاز کیفی کمپین گوگل ادز را بهبود بدهید.
- انواع تبلیغات نمایشی گوگل را امتحان کنید؛ زیرا تبلیغات نمایشی محدودیت کمتری نسبت به تبلیغات سرچ دارد. تبلیغات نمایشی شامل
- تبلیغات در یوتیوب و تبلیغات بنری نمایشی هستند.
- سئو سایتتان را بهبود داده تا به واسطه افزایش رتبه و افزایش ورودی ارگانیک، تا حدی بتوانید محدودیت فعلی گوگل ادز را جبران کنید.
اقداماتی که کسب و کارهای دیجیتال باید انجام دهند
افراک علاوه بر اینکه مجری تبلیغات شما است موظف است که حامی کسب و کارهای حاضر در این فضا هم باشد. افراک از همان روزهای ابتدایی فیلتر دامنه گوگل ادز، با ارسال نامه به وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیر ساخت این مساله را پیگیری کرد. اقدام دیگری که افراک برای رفع فیلترینگ گوگل ازد انجام داد، همکاری با سایر شرکتهای ارائه دهنده خدمات گوگل ادز و ارسال یک نامه برای نظام صنفی رایانهای تهران بود؛ در این نامه سعی کردیم مشکل به وجود آمده را شرح دهیم.
🔔 اگر شما هم شرکت فعالی در حوزه دیجیتال مارکتینگ دارید با اقداماتی نظیر نامه نگاری یا ارتباط با مسئولان مرتبط با این بخش قدمی برای رفع این مشکل بردارید. زیرا زمانی که یکی از بخشهای این اکوسیستم دچار مشکل میشود، سایر بخشها هم از این مساله تاثیر میپذیرند. پیگیری رفع این بحران و این موضوع وظیفه همه افراد این اکوسیستم است
نظر شما
ایده های عالی خود را وارد کنید