نرخ کلیک (CTR) تبلیغات گوگل چیست؟ روش های افزایش CTR کمپین های گوگل ادز

موتورهای جست و جو، اعتبار زیادی برای CTR یا نرخ کلیک قائل هستند. به علاوه وقتی قرار است کاربران به ازای هر کلیک هزینه پرداخت کنند، این موضوع برایشان مهم تر هم می شود. منطقی هم هست چون هر چه افراد روی یک تبلیغ بیشتر کلیک کنند، پول بیشتری نصیب موتور جست و جوها می شود. تبلیغ در گوگل هم از این قاعده مستتثنی نیست. اما CTR برای کاربران و بازاریابان هم اهمیت دارد. در این مقاله از افراک قصد داریم بگوییم CTR چیست و چه تاثیری بر عملکرد تبلیغات در گوگل شما میگذارد. همچنین روش های افزایش نرخ کلیک کمپین های گوگل ادز را نیز شرح میدهیم. با ما همراه باشید.
نرخ کلیک (CTR) چیست؟
نرخ کلیک یا CTR (Click-Through Rate) یک معیار مهم در تبلیغات آنلاین است که نشان دهندهٔ میزان تعامل کاربران با یک تبلیغ است. به زبان ساده، نرخ کلیک به این معنی است که چه درصد از کاربرانی که تبلیغ شما را میبینند، روی آن تبلیغ کلیک میکنند. CTR به صورت درصدی اعلام میشود و می توان نرخ کلیک (CTR) را سنجشی برای میزان عملکرد کلمات کلیدی و تبلیغات و همچنین برای آنالیز عملکرد سئو باید استفاده کرد.
هر چه کلمات کلیدی پر سرچ و جذاب و همچنین تبلیغات شما با کسب و کار شما مرتبط باشند، احتمال اینکه کاربر پس از جستجو در عبارت کلیدواژه شما، روی تبلیغ یا فهرست شما کلیک کند، بیشتر می شود. در این مقاله، روش های روش های بهبود نرخ کلیک(CTR) در کمپین های گوگل ادز را شرح می دهیم.
نرخ کلیک چیست؟ به زبان ساده، هرچه که مقدار نرخ کلیک تبلیغ بیشتر باشد، به این معناست که تبلیغ شما به دست مخاطبین هدف شما رسیده است. بنابراین در صورتی که مقدار این پارامتر باشد، به این معنا است که نرخ ارتباط تبلیغ شما بسیار پایین بوده به گونهای که برای کلمات کلیدی تعیین شده، نمایش داده نشده است.
نرخ کلیک تبلیغ در گوگل یا CTR درصد نمایش تبلیغ به تعداد کلیک هایی که روی آن می شود را مشخص می کند. در واقع CTR نشان می دهد که چه درصد از افرادی که تبلیغ شما را می بینند روی آن کلیک می کنند. این مولفه می تواند برای سنجش نحوه عملکرد کلمات کلیدی و تبلیغات در گوگل، به کار گرفته شود.
فرمول محاسبه نرخ کلیک(CTR) چیست؟
همینطور که اشاره کردیم، CTR درصد تعداد کلیک هایی است که تبلیغ شما در ازای تعداد بازدید دریافت می کند و نرخ کلیک به مقداری گفته میشود که از تقسیم کل کلیکهای دریافتی بر کل بازدیدهای دریافتی تبلیغ حاصل میشود.
فرمول محاسبه نرخ کلیک به شکل زیر است:
CTR=تعدادنمایشها / تعدادکلیکها×100%.
به عنوان مثال، اگر شما 10 کلیک و 100 نمایش داشته باشید، CTR شما 10٪ خواهد بود.
هر یک از تبلیغات، فهرستها و کلیدواژههای شما CTR مخصوص به خود را دارند که میتوانید فهرست شده در حساب خود را ببینید.
CTR بالا نشانه این است که کاربران و بازدید کنندگان، تبلیغات شما را مفید و مرتبط می دانند و این نشانه خوبی است.
نرخ کلیک تبلیغات گوگل چقدر باید باشد؟
بر اساس آنچه که گوگل ادز و متخصصان تبلیغات گوگل پیشنهاد میدهند، نرخ کلیک برای یک کمپین تبلیغاتی که همه موارد در رابطه با آن رعایت شده است، باید چیزی حدود 2 درصد باشد. این عدد یک مقدار متوسط و البته نسبی است. بنابراین بسته به نوع فعالیت کاری شما، کلمات کلیدی که تعیین کردهاید و … این نرخ میتواند تغییر کند. بنابراین در صورتی که نرخ این معیار در کمپین تبلیغاتی شما پایین است، بهتر است که به فکر بهبود نرخ کلیک تبلیغتان باشید.
روش های بهبود نرخ کلیک گوگل ادز
اگر از چند نفر که در حوزه تبلیغات کلیکی فعالیت دارند این سؤال را بپرسید، بدون شک جوابهای متفاوتی دریافت میکند. چرا که در حالت کلی برای بهبود نرخ کلیک روش دقیقی وجود ندارد. اما با این وجود توجه به نکاتی که در ادامه معرفی میکنیم، میتوانند تأثیر مثبتی در بهبود این معیار داشته باشند. روش های افزایش نرخ کلیک عبارتند از:
عنوان تبلیغ گوگل ادز
عنوان تبلیغ مهمترین قسمت از هر تبلیغ است چرا که میتواند نظر کاربر را جلب کرده و احتمال دریافت کلیک را بیشتر کند. بنابراین سعی کنید حتماً در هدلاین تبلیغ از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید.
افزونههای گوگل ادز
یکی دیگر از مواردی که منجر به بهبود نرخ کلیک گوگل ادز میشود، استفاده از افزونههای متنوع گوگل ادز یا Ad extensions است. با استفاده از این افزونهها میتوانید فضای بیشتری برای نمایش تبلیغ به خود اختصاص دهید و اطلاعات بیشتری در مورد خدمات و یا محصولاتتان در اختیار کاربر قرار دهید. به این ترتیب راحتتر میتوانید اعتماد کاربر را به خود جلب کرده و شانس تبدیل کاربر به مشتری را بیشتر کنید.
مقاله مرتبط: نکات مهمی که قبل از شروع تبلیغات گوگل ادز باید بدانید!
تعیین درست کلمات کلیدی
مهمترین بخش برای راهاندازی تبلیغات کلیکی، تعیین کلمات کلیدی است. اگر نتوانید از این مرحله به خوبی بگذرید، اصلاً نمیتوانید انتظار موفقیت چندانی داشته باشید. تعیین نادرست گروههای کلمه کلیدی نه تنها منجر به افزایش هزینه تبلیغ در گوگل میشود، بلکه شما را از اهدافتان دور میکند. با وجود ابزار مختلفی که برای تعیین کلمه کلیدی وجود دارد مانند google ads ، keyword planner ، google trends و … هنوز هم بسیاری از افراد کلمات بهینه را به درستی تعیین نمیکنند.
برای بهبود نرخ کلیک از طریق کلمات کلیدی باید تلاش کنید که میزان تطابق عبارت جستجو شده توسط کاربر را با کلماتی که تعیین کردهاید، افزایش دهید. هرچه که میزان این تطابق بیشتر باشد، شانس
با بررسی میزان CTR می توانید به این نکته پی ببرید که کدام یک از تبلیغات در گوگل شما عملکرد خوبی دارند و کدام یک را باید بهبود ببخشید. هر چه کلمات کلیدی تبلیغ در گوگل شما و تبلیغات به هم مرتبط تر باشند و هماهنگی و هارمونی بیشتری میان آنها و کسب وکار شما باشد، احتمال اینکه کاربر بعد از جست و جوی کلمه ی کلیدی مد نظر شما، بر روی آن کلیک کند بسیار بالاتر می رود.
هدف نهایی کلیه کمپین های تبلیغات در گوگل، ترغیب کاربران هدف، به آمدن به وبسایت شما و انجام عملیات مد نظر شماست (خرید، پرکردن فرم تماس، دانلود کردن فایل آموزشی خاص و …)
بیشتربدانید: یکی دیگر از انواع تبلیغات مناسب برای کسب و کارها، تبلیغ در یوتیوب است. یوتیوب دومین سایت پر بازدید جهان بهترین پلتفرم برای انجام تبلیغات ویدیویی است.
بهترین جایگاه، به کسی که بیشترین مبلغ را هزینه میکند اختصاص ندارد. بلکه بالاترین جایگاه از آن دسته از تبلیغات گوگلی است که بالاترین رتبه تبلیغات را در بین رقبا دارند و CTR هم که نقش مهمی در محاسبه رتبه تبلیغ در گوگل دارد! اما خیال نکنید محاسبه رتبه تبلیغ در گوگل به همین سادگی هاست. گوگل CTR واقعی شما را در برابر CTR پیش بینی شده شما قرار می دهد.
به این ترتیب اگر خیلی از تبلیغات گوگلی شما CTR پایینی داشته باشند، گوگل فرض را بر این میگذارد که هر تبلیغ جدید دیگری که شما به اکانت گوگل ادز ( گوگل ادوردز) خود اضافه کنید هم قرار است CTR پایینی داشته باشد و به این ترتیب تبلیغ در گوگل شما را پایین تر از رقبا نمایش دهد.
اهمیت درک مفهموم CTR و تلاش برای بهبود آن هم از همین جا می آید. یک CTR ضعیف، می تواند رتبهی تبلیغ شما را پایین بیاورد، حالا هر چقدر هم که برای آن هزینه می کنید اهمیتی ندارد.
اگر میخواهید کمپین تبلیغات گوگل را با امتیاز کیفی بالا و CTR خوب راه اندازی کنید، می توانید از مشاوره های رایگان ما بهره مند شوید. کافی است در سایت درخوایت مشاوره بدهید یا با این شماره تماس بگیرید: ۰۲۱۲۸۴۲۶۲
اگر هدف شما فروش بالای محصولات به ازای کمترین هزینه ممکن است، باید کمپین های تبلیغات در گوگل خودتان را بر اساس هزینه به ازای فروش تنظیم کنید. اگر هدفتان جذب سرنخ Lead است می توانید هزینه خودرا بر اساس هزینه بر اساس هر سرنخ تنظیم کنید.
فقط در صورتی که هدف کسب وکارتان افزایش ترافیک وب سایت از طریق تبلیغات کلیکی است، مهم ترین شاخص کلیدی عملکرد شما می تواند CTR تبلیغاتتان باشد. به عبارتی CTR پایین در بعضی از موارد نشانه ی بدی نیست و حتی می تواند خوب هم باشد.
کلام آخر – نرخ کلیک (CTR) چیست؟
CTR معیار مهمی است و باید در مدیریت اکانت های گوگل ادز خود به آن توجه کنید. همزمان که به بهبود معیارهای مد نظر کسب و کارتان می پردازید گوشه چشمی به CTR هم داشته باشید. اینکار به موفق شدن تبلیغات در گوگل شما کمک می کند.
سوالات متداول
CTR فقط یک نشانه برای بررسی میزان مرتبط بودن تبلیغات شما با آنچه کاربران جست و جو می کنند، نیست. CTR همچنین رتبه تبلیغ در گوگل شما در موتور جست و جو گوگل هم مربوط می شود. رتبه تبلیغ، جایگاه تبلیغ شما در موتور جست و جو گوگل را نشان می دهد.
امتیاز کیفی، معیاری برای سنجش میزان ارتباط کلمات کلیدی، متن تبلیغ و صفحات فرود تبلیغات در گوگل شماست. هرچقدر که تبلیغ شما با صفحه فرودتان برای کاربر هماهنگ تر و مرتبط تر باشد امکان اینکه امتیاز کیفی تبلیغ شما بالاتر باشد، بیشتر است. امتیاز کیفی توسط موتور جست و جوی گوگل و با در نظر گرفتن CTR پیش بینی شده، ارتباط تبلیغ و کیفیت صفحه فرود شما، محاسبه می شود. CTR بهتر، امتیاز کیفی تبلیغ شما را افزایش میدهد.
از آنجاییکه از اول مطلب تا به حال، داریم از اهمیت بالای CTR حرف میزنیم شاید تصور کنید که CTR پایین برای کسب و کار شما یک فاجعه است و باید قید فاکتورهای دیگر مانند نرخ تبدیل را بزنید. حتماً اینطور نیست.
موفقیت در تبلیغات کلیکی ربطی به رتبه تبلیغ و CTR ندارد. می توانید همین حالا عبارت گوشی آیفون رایگان را در تبلیغ خودتان بیاورید و CTR خیلی بالایی بگیرید. اما اگر اهدای گوشی آیفون رایگان به سود کسب وکار شما نباشد، CTR بالا به درد کسب وکارتان نخواهد خورد.
نظر شما
ایده های عالی خود را وارد کنید