راه های کاهش رتبه الکسا | چرا و چگونه؟

ابزار Alexa، یکی از بهترین ابزارها برای بررسی وضعیت ترافیک سایت است. برای افزایش ترافیک سایت راه های زیادی وجود دارد، که از جمله مهمتربن آن ها می توان به رعایت اصول سئو و تبلیغات گوگل اشاره کرد. رتبه الکسا برای وبسایت ها از اهمیتی بالایی برخوردار است، در واقع رتبه سایت در الکسا نشانگر عملکرد سایت در مقایسه با سایت های رقیب است. در این مطلب متوجه می شویم که الکسا چیست ، نحوه ی کار با الکسا و راه های کاهش رتبه الکسا را بررسی می کنیم، پس تا انتهای مطلب با افراک همراه باشید.
الکسا چیست؟
الکسا، سایت آنالیزکننده ترافیک وبسایتها است که آنها را براساس تعداد بازدید کاربران، رتبهبندی میکند. به بیان دیگر، سایت Alexa ، اطلاعات ترافیک داده، در محیط اینترنت را از تمامی نقاط جهان جمعآوری میکند. مهم ترین اطلاعاتی که این سایت به کاربران میدهد این است که در تمام دنیا و نیز در هر کشور و هر دسته بندی، چه سایتهایی بیشترین بازدید را دارند. سایت الکسا یکی از سرویسهای خدماتی شرکت آمازون است و در سال ۱۹۹۶ باهدف جمعآوری دادههای اطلاعاتی ارزشمند و فروش آنها، فعالیت خود را آغاز کرد.
تاریخچه الکسا
پس از پاسخ دادن به سوال الکسا چیست باید تاریخچه الکسا را بررسی کنیم. وبسایت الکسا در سال ۱۹۹۶ توسط شرکت الکسا اینترنت عرضه شد. ۳ سال بعد، یعنی در سال ۱۹۹۹، آمازون شرکت Alexa را خریداری کرد و تاکنون، مالکیت شرکت الکسا اینترنت و سرویس رتبهبندی Alexa را در اختیار دارد. بعد از آن الکسا روز های خوب و بد زیادی داشت. مدتی خواستند آن را تبدیل به موتور جستجویی مثل گوگل کنند که شکست خورد. مدتی هم با گوگل همکاری کرد و بعد مدتی این همکاری قطع شد. هدف اولیه الکسا فعالیت بر روی تحلیل وبسایت و رتبه بندی بود؛ در سال ۲۰۰۹ به صورت تخصصی تر هدف خود را از سر گرفت.
رتبه الکسا چیست؟
رنک یا رتبه Alexa از موضوعات بسیار مهم برای صاحبان سایتها و کارشناسان سئو است. الکسا، تمامی سایتهای اینترنتی را براساس پارامترهایی مثل «تعداد بازدید»، رتبهبندی میکند و این رتبه را در قالب رنک کشوری و جهانی ارائه میدهد. در رتبه جهانی، الکسا، در واقع همه سایتهای جهان را با هم مقایسه میکند. رتبه کشوری نیز رتبهبندی آن سایت را بر اساس کشور محل سکونت کاربران نمایش میدهد. در صورتی که سایت در هر کدام از این بخشها رتبهای نداشت، به این معنی است که اطلاعات دریافتی Alexa از وب سایت، آنقدر کم است که نتوانسته آن وب سایت را در رتبهبندی جهانی و کشوری وارد کند.
چگونه با الکسا کار کنیم؟
اصلی ترین سوال کاربران، نحوه ی کار با الکسا است. الکسا یک نوار ابزار (toolbar) دارد که بر روی مرورگرها نصب میشود و اطلاعات سایتهایی که کاربران از آنها دیدن میکنند را به سرور مرکزی Alexa ارسال میکند. مطابق با این اطلاعات، سایتهای مختلف در الکسا رتبه بندی میشوند. سایت الکسا ترافیک صفحات را به تفکیک ارائه نمی دهد، بلکه تنها ترافیک سایت را نشان می دهد. مراحل نحوه ی کار با الکسا:
- وارد سایت Alexa شوید و آدرس سایت مورد نظر خود را وارد کنید،.
- پس از وارد کردن آدرس سایت نمای کلی و مشاهده آمار و ارقام نمایش و رتبه الکسا نمایش داده می شود.
بخش How popular
- Alexa Traffic Ranks: اگر سایت موردنظر شما دارای رتبه الکسایی پایین تر از صد هزار باشد، نمودار و جزئیات آن برای سایت نمایش داده خواهد شد.
- Global Rank: رتبه الکسا سایت را در بین کل سایت های موجود (رتبه جهانی) نشان میدهد.
- Rank in Iran: رتبه الکسا سایت را در بین کل سایت های موجود در کشور ایران نمایش میدهد.
بخش Audience Geography
در این قسمت میتوانید مشاهده کنید که بیشترین بازید کنندگان سایت از کدام کشور ها هستند. این آمار به صورت درصدی نیز نمایش داده میشود. این قسمت زمانی بیشترین کاربرد را دارد که سایت مورد نظر دارای رتبه الکسا پایین در رتبه جهانی و کشوری باشید.
بخش How engaged are visitors
این قسمت حیاتیترین اطلاعات درباره سئو سایت را در اختیار شما قرار میدهد و این که کاربران و بازدیدکنندگان سایت شما به چه صورت با سایت شما ارتباط برقرار نمودهاند.
- Bounce Rate: نرخ خروج از سایت یا نرخ پرش زمانی به کار میرود که یک کاربر (بازدیدکننده) وارد یک صفحه از سایت شما شود و بدون وارد شدن به صفحه دیگری پس از مشاهده اولین صفحه از سایت شما خارج شود. هر چه این میزان پایین تر باشد بر رنک سایت شما تأثیری مثبتی خواهد داشت. شما باید سایت را به گونه طراحی کنید که کاربران ترغیب شوند، از صفحات دیگر سایت نیز بازدید کنند. اگر درصد بانس ریت سایت شما کمتر باشد سایت شما رتبه بهتری در موتور های جستجو خواهد داشت.
- Daily Pageviews per Visitor: میانگین آمار مربوط به تعداد صفحاتی از وب سایت را نشان میدهد که بازید کننده قبل از خروج از سایت مشاهده میکند هر چه میزان این عدد بالاتر باشد تأثیر بهتری بر سئو سایت خواهد داشت این بدین معنی است که کاربر قبل از خروج از سایت به طور میانگین چند صفحه از سایت را مشاهده کرده است.
- Daily Time on Site: به متوسط مدت زمانی که بازدیدکنندگان در سایت شما بودهاند، گفته میشود. و هر چه مدت این زمان بیشتر باشد، سئو سایت شما مطلوب تر است. مدت زمان سپریشده کاربران در سایت یکی از عامل های مهم در رنک دهی موتور های جستجو است.
بخش Where do visitors come from
- Search Traffic: این نمودار درصد بازدیدکنندگانی را نمایش میدهد که از طریق موتور های جستجو وارد سایت شما شدهاند.
- Top Keywords from :Search Engines: در این قسمت ۵ کلمه کلیدی که بیشترین بازدید را از طریق موتور های جستجو داشتهاند را می توانید ببینید.
- Upstream Sites: این قسمت لیستی از سایت هایی را نمایش میدهد که کاربران پیش از بازدید سایت مورد نظر شما از آن بازدید کردهاند. از طریق این قسمت میتوانید مشاهده کنید که سایت مورد نظر از پاپ اپ برای بهبود رتبه الکسا خود استفاده کرده است یا خیر.
بخش Where do visitors go next
برای نمایش این قسمت شما باید اکانت پرمیوم الکسا را تهیه کنید، تا نمایش داده شود در این قسمت سایت هایی را می بینید؛ که بازدیدکنندگان بعد از سایت شما به چه سایت های رجوع کردهاند.
بخش What sites link to
این بخش ۵ عدد از بهترین سایت های که به سایت شما لینک دادهاند را نمایش میدهد. برای مشاهده جزئیات میتوانید با خرید اکانت پرمیوم الکسا به این قسمت دسترسی کامل داشته باشید، تا اطلاعات فوقالعاده ارزشمندی در اختیارتان قرار بگیرد. با کمک این قسمت میتوانید لینک های دریافتی رقبای خود را آنالیز کنید و استراتژی درستی در مقابل آن انتخاب کنید، یاعث بهبود الکسا سایت خود شوید.
بخش What sites are related to
در این بخش سایت های مرتبط با حوزه کاری شما نمایش داده می شود.
بخش Where do visitors go on
در این قسمت لیست ساب دامین ها و قسمت های که بازدید کل سایت بر آن تقسیم میشود را نمایش میدهد که سایت از چه ساب دامین های بازدید دارد.
بخش How fast does load
این قسمت سرعت بار گزاری سایت را نمایش میدهد. معمولاً سایت های وردپرسی در این قسمت رتبه خوبی به خاطر استفاده زیاد از css و js کسب نمیکنند.
بخش Where can I find more info about
در این قسمت میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد کسب کار خود وارد کنید. قبلاً این قسمت رایگان بود که حدود ۵ سالی است که نیاز به تهیه اکانت پرمیوم است.
بخش Who visits
در این قسمت اطلاعات جنسیتی، تحصیلات و از چه جایی یا محلی وارد سایت شما میشوند را می توانید مشاهده کنید.
چرا باید رتبه الکسا را کاهش دهیم؟
پس از آموخنن نحوه ی کار با الکسا باید بدانیم، که چرا بهبود رتبه الکسا حائز اهمیت است. به این دلیل که الکسا یک ابزار مهم برای بازاریابان آنلاین است که می تواند پتانسیل تبلیغاتی یک وبسایت را مشخص کند. هرچه رتبه الکسا پایین تر باشد، ترافیکی که سایت دریافت می کند بیشتر است. کاهش رتبه الکسا مزایایی برای سایت دارد. مزیت های کاهش رتبه الکسا:
- افزایش اعتبار و اعتماد به سایت
- افزایش درآمد سایت و به دست آوردن تبلیغات سایت
- شناخته شدن سایت
- بهبود سئو سایت به صورت غیر مستقیم
حتما بخوانید :
افزایش سرعت سایت
۹ روش کاهش رتبه الکسا
۱. محتوای با کیفیت
مهمترین قسمت وبسایت، محتوای آن است. داشتن محتوای یکتا و منحصر به فرد برابر است با بهبود رتبه در موتور جست و جو و در نهایت بهبود رتبه الکسا. بخش مهمی از کسب رتبه بالا در الکسا به تعداد بازدیدها از سایت و زمان صرفشده هر کاربر در سایت بستگی دارد، بنابر این تهیه محتوای جذاب بسیار مهم است. هر زمان که شما یک محتوا خوب را می نویسید این فرصت را دارید تا رتبه آن بلاگ پست را در گوگل بالا برده و درنتیجه بازدیدکنندگان بیشتر را وبسایت خود بکشانید. مهم تر از این، زمانی که یک پست عالی می نویسید، می توانید ترافیک سرد خود را به طرفداران، بازدیدکنندگان و مشتریان تبدیل کنید. این افراد بدون اینکه شما به آن ها یاد آوری کنید مرتبا از وبسایت شما بازدید خواهند کرد.
چگونه یک محتوا عالی بنویسیم؟
محتوا عالی با کلمه کلیدی قویآغاز شود. اگر چیزی که می نویسید را کسی جست و جو نکند محتوای تولید شده شما هیچ کمکی به کاهش رتبه الکسا شما نمی کند. یک محتوای خوب دارای مشخصات زیر است:
- به تمامی سوالات کاربر پاسخ می دهد.
- کامل است (بیش از 2000 کلمه).
- تمام چیزی را که شما احتمالا می خواهید درمورد موضوع موردنظر بدانید را پوشش می دهد.
- خوانایی آن بالا بوده و منبع آن موثق است.
- از UI و UX خوب بهره می برد.
۲. استفاده از دیگر شبکه های اجتماعی
یکی از بهترین راه ها برای کاهش رتبه الکسا، منتشر کردن مطالب سایت در شبکه های اجتماعی است. به عنوان مثال، مطلبی که در سایت منتشر می کنید را در استوری اینستاگرام و یا به عنوان پست در لینکدین نیز منتشر کنید. در این صورت بازدیدکنندگان بیشتری به سایت شما مراجعه می کنند.
۳. ایمیل مارکتینگ
در مدت زمان معینی به تمام افرادی که در سایت عضو شده و ایمیلشان را در سایت قرار داده اند، پیغام بدهید و آن ها را به بازدید سایت دعوت کنید. این کار علاوه بر این که موجب افزایش ترافیک سایت و کاهش رتبه الکسا می شود، باعث افزایش فروش نیز می شود.
۴. تبلیغات پولی
یکی دیگر از راه های کاهش رتبه الکسا، استفاده از تبلیغات پولی است. می توانید در شبکه های اجتماعی سایت هایی که تاثیر گذار هستند تبلیغات کنید. تبلیغات کلیکی گوگل انتخاب مناسبی است. با تبلیغات گوگل می توانید بازدهی بسیار زیادی جذب کنید. تبلیغات کلیکی یا اصطلاحا همسان، کار جذب ترافیک به سایت شما را به کمک تبلیغات موضوعی در سایتهای مختلف میکند؛ یعنی شما هر موضوعی را که بخواهید تعریف کنید، میتوانید کلیک آن را تهیه کرده و به عبارتی قسمتی از ترافیک سایتهای دیگر را به سمت خود آورده و کاهش رتبه الکسا با ارسال بازدید را در سایت خود جز اصلیترین امور کنید.
۵. نصب نوار ابزار الکسا
این مورد بهترین راه برای بهبود رنکینگ الکسای شماست، چرا که تمام بازدیدکنندگان وبسایت در رنک شما تاثیرگذار خواهند بود. سایت الکسا نمیتواند ترافیک سایتها را با دقت تخمین بزند. اگر بر مرورگر شما تولبار الکسا نصب باشد و از همان مرورگر سایت خودتان را مشاهده کنید، همین موضوع باعث میشود اطلاعات بازدید سایت شما از کامپیوتر خودتان برای الکسا ارسال شود و تاثیر مثبتی بر بهبود رتبه سایت شما خواهد گذاشت.
۶. بهبود سئو سایت
هیچ رابطه مستقیمی بین سئو و ترافیک و رتبه الکسا وجود ندارد. اما معمولا وبسایتی که دارای رتبه کم است ترافیک بالاتری داشته و سئو خوبی را نیز شامل می شود. سایت هایی که رتبه الکسا آن ها کم تر از ۱۰k است؛ معمولا تعداد بالای بازدیدکننده از صفحات نتایج موتور جست و جو را به خود اختصاص می دهند؛ بنابراین بی دلیل نیست که بسیاری از مدیران وبسایت ها به دنبال پیشرفت چشم گیر رنک الکسای سایت خود هستند. دریافت لینک های خارجی از وبسایت های معتبر، اعتبار دامنه سایت شما را بالا برده و به شما در رتبه بندی بالاتر در نتایج جست و جوها کمک می کند. این مسئله باعث می شود که ترافیک بیشتری را دریافت کنید که به بهبود رتبه الکسا شما ختم شود. تمرکز کافی بر بهبود سئو سایت و افزایش ترافیک سایت باعث کاهش رتبه الکسا می شود. با اینکه بهبود سئو ارتباط مسقیمی بر کاهش رتبه الکسا ندارد، اما بی تاثیر هم نیست. این راهکار نیازمند زمان و صبر است، ولی بسیار پایدار و ارزشمند است و در دراز مدت تاثیر خود را نشان خواهد داد.
۷. لینک سازی داخلی
لینک سازی داخلی عمق کلیک را افزایش میدهد و مستقیماً روی الکسا تأثیر میگذارد. هر مطلبی که در سایت منتشر میکنید، حداقل از ۳ یا ۴ مطلب دیگر در سایت خودتان لینک داشته باشد و علاوه بر آن، مخاطب را حداقل به ۲ یا ۳ مطلب دیگر از خودتان ارجاع دهد. از زمانی که یک کاربر وارد سایت شما میشود تا زمان خروج آن، خیلی مهم است. همان طور که گفتیم بانس ریت به این صورت تعیین میشود که وقتی یک کاربر وارد سایت شما میشود به سرعت سایت را ترک نکرده و بین صفحات سایت بچرخد. بانس ریت پایین رابطه مستقیمی با کاهش سریع رتبه الکسا دارد.
۸. شبکه یابی اجتماعی
در واقع شبکهیابی اجتماعی باعث میشود بازدیدکنندگان بیشتری سمت وب سایت شما بیایند، و به دلیل افزایش اعداد بازدیدکنندهها رنکینگ الکسا به قطع بهبود پیدا خواهد کرد. انواع متعددی از وبسایتهای شبکهیابی اجتماعی وجود دارند که به شما کمک میکنند تعداد بازدیدکنندگان بیشتری بدست آورید. در صورتی که وقت کافی دارید حتما از این روش استفاده کنید. نمونه ای از وبسایت های شبکه یابی :
۹. معتبر بودن دامنه
یکی دیگر از راه های کاهش رتبه الکسا اعتبار سنجی وب سایت در دامنه com است. وب سایت خود را در Alexa اعتبار سنجی کنید تا از نظر Alexa با اعتماد به نظر برسید. پلاگینهای متعددی وجود دارند که وب سایت شما را به سادگی اعتبار سنجی میکنند. بعضی از آنها عبارتند از:
- Claim Alexa
- Alexa Claim & Verify
۱۰. استفاده از فیدخوان rss
زمانی که سایت شما از قابلیت RSS برخوردار باشد، میتوانید فید خود را در موتورهای فیدخوان بگذارید تا کاربران زیادی را به سایت آورده و در نهایت جامعه آماری جدیدی به سایت شما ورود کرده و ترافیک سایت بالاتر برود. نتیجه این امر همانطور که پیشتر گفته شد باعث کاهش رنک الکسا میشود.
راه های کاهش رتبه الکسا – کلام آخر
بی شک تمامی صاحبین برند ها به دنبال رشد روز افزون شرکت و کسب و کار خود هستند. یکی از بهترین راه ها برای رشد و موفقیت وب سایت یک کسب و کار، رتبه الکسا آن است. رتبه الکسا نشانگر ترافیک سایت است. قاعدتا هر چه رتبه کمتری داشته باشد، ترافیک بیشتری خواهد داشت. در این مطلب متوجه شدیم که الکسا چیست و با نحوه ی کار با الکسا آشنا شدیم و در آخر راه های کاهش رتبه سایت در الکسا را بررسی کردیم. افراک پاسخگوی تمامی سوالات شما در زمینه رتبه الکسا و سئو سایت است. نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر همراهان به اشتراک بگذارید.
سلام وقتتون بخیر
حداقل تعداد کلمات برای یک محتوای متنی چقدر است؟
سلام بر شما
حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ کلمه است ولی برای بهبود سئو سایتتان حتما محتوایی بیشتر از ۱۰۰۰ کلمه بنویسید. پیروز باشید.