برای مشاهده گزارش افراک ۱۴۰۱ کلیک کنید.
مشاهده

ابزارهای کاربردی برای بهبود سئو داخلی

ابزارهای کاربردی برای بهبود سئو داخلی

اگر وب‌سایتی دارید که می‌خواهید به رنک بالاتری برسد و رتبه بهتری از نظر موتور جستجوگر گوگل داشته باشد، باید حتما به سئو داخلی (seo on page) آن اهمیت زیادی بدهید و به‌هیچ‌وجه در این زمینه سهل‌انگاری نکنید. اگر می‌خواهید وب‌سایت شما جزو چند مورد اولی باشد که به کاربران نشان داده می‌شود، باید از بهترین ابزارهای سئو داخلی کمک بگیرید و به سادگی از کنار کلمات کلیدی‌ای که بیشترین جستجو را در بین کاربران دارند، رد نشوید. شاید با خودتان فکر کنید که کمی اغراق می‌کنیم اما یکی از بهترین ابزارهای سئوسازی برای وب‌سایت این است که کلمات کلیدی مناسب که بیشترین میزان سرچ را دارند، پیدا کرده و از آن‌ها به‌درستی در محتوایی که در وب‌سایت‌تان منتشر می‌کنید، استفاده کنید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید تعدادی ابزار مناسب وجود دارند که به شما این امکان را می‌دهند تا محتوای وب‌سایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینه‌سازی کنید. طوری که تقریبا خیال‌تان از بابت سئوسازی وب‌سایت‌تان راحت شود و مطمئن شوید که دارید طبق استاندارهای موجود فعالیت می‌کنید. اگر شما هم میزان اهمیت این موضوع را درک کرده‌اید و برای پیشرفت در کارتان احتیاج به شناخت این ابزارها و یادگیری نحوه کار با ابزارهای سئو داخلی را دارید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله با افراک همراه باشید.

گوگل سرچ کنسول (Google search console)

گوگل سرچ کنسول که قبلا با نام Web master tool شناخته می‌شد، می‌تواند خیلی لازم و مفید باشد. این ابزار این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا به‌صورت خودکار در رابطه با هر مشکلی که احتمال دارد وب‌سایت‌تان در آینده نه چندان دور با آن مواجه شود، از گوگل بازخورد دریافت کنید.

گوگل کنسول بزار سئو داخلی سایت

در یک کلام، با استفاده از گوگل سرچ کنسول می‌توانید مشکلات بالقوه‌ای که ممکن است سایت‌تان با آن‌ها روبه‌رو شود را ابتدا شناسایی و سپس رفع کنید. در این برنامه بخشی به نام Coverage وجود دارد که می‌توانید در آن مشکلاتی که وب‌سایت‌تان دارد و از آن‌ها بی‌خبرید را پیدا کنید. مثلا صفحاتی که نمایش داده نمی‌شوند و کاربران نمی‌توانند محتوای آن‌ها را مطالعه کنند، ارور ۴۰۴، محتواهای تکراری که باید حذف شوند و یا مشکلاتی که در لینک وب‌سایت‌تان وجود دارد و خیلی چیزهای دیگری که می‌تواند کیفیت کارتان را پایین بیاورد و بعدا برایتان دردسر درست کند.

این ابزار به شما کمک می‌کند تا عملکرد سایت‌تان را براساس این که کاربران با تلفن همراه به آن وصل می‌شوند یا دسکتاپ، بررسی کنید. این مسئله آن‌جایی اهمیت پیدا می‌کند که گوگل بیشتر به دنبال سازگار بودن محیط سایت‌ها با تلفن همراه است، نه دسکتاپ! این یعنی گوگل به سایت‌هایی رتبه بهتری می‌دهد که صرفا برای کاربرانی که با کامپیوتر و لپ‌تاپ وارد سایت می‌شوند، طراحی نشده باشد و برای کاربرانی که با تلفن همراه به سایت‌ها مراجعه می‌کنند هم به راحتی قابل استفاده باشد. بدون شک گوگل سرچ کنسول یکی از بهترین ابزارهای سئو داخلی است.

هم‌چنین در این ابزار محیطی طراحی شده تا به کمک آن، مشکلات امنیتی که ممکن است در سایت‌تان وجود داشته باشد هم به‌راحتی شناسایی شود؛ مثلا افزونه هک شده‌ای که CMS (سیستم مدیریت محتوا) سایت‌تان دارد از آن استفاده می‌کند. در واقع گوگل به واسطه این ابزار به مدیران و طراحان وب‌سایت‌ها کمک می‌کند تا با اصول اولیه و استاندارهایی که برای بهبود رنک سایت‌ لازم است، آشنا شوند.

وورنک (woorank)

وورنک یک ابزار فوق‌العاده برای سئوسازی سایت است که هم نسخه رایگان و هم نسخه پولی آن در دسترس است. برای استفاده از این ابزار کافیست که آدرس URL وب‌سایت خود را در کادری که در تصویر بالا می‌بینید، وارد کنید و منتظر بمانید تا وورنک وب‌سایت شما را کاملا آنالیز کند. این ابزار، طول عنوان، توضیحات متا و موارد دیگری که در وب‌سایت‌تان وجود دارد را بررسی می‌کند و مشکلات آن‌ها را نشان می‌دهد.

همچنین وورنک نگاهی به کلمات کلیدی، تگ‌های alt تصاویر و لینک وب‌سایت‌تان می‌اندازد و ایرادات آن‌ها را به شما گوشزد می‌کند. به علاوه، این ابزار بررسی می‌کند تا ببیند که آیا وب‌سایت‌تان فایل robot.txt دارد یا نه! و این که آیا نقشه سایت دارید یا نه و اگر دارید، معتبر هست یا نیست!

woorank ابزار سئو داخلی سایت

به‌طور کلی وورنک یکی از ابزارهای مفید و کاربردی است که می‌تواند در سئوسازی وب‌سایت‌تان به شما کمک کند و نسخه رایگان آن، نقطه خوبی برای شروع این کار و امتحان و بررسی صلاحیت این ابزار است.

اسکریمینگ فراگ (screaming frog)

یکی از ویژگی‌های بارز این ابزار این است که فایل لاگ وب‌سایت‌ها را آنالیز و بررسی می‌کند. اسکریمینگ فراگ به شما این امکان را می‌دهد که فایل‌های گزارش سرور خود را آپلود کرده و سپس آن‌ها را بر اساس معیارهای مختلف تجزیه‌وتحلیل کنید. مثلا می‌توانید تشخیص دهید که کدام URLها توسط کدام ربات‌ها crawl شده‌اند. منظور از اصطلاح Crawl در پروسه سئوسازی این است که وقتی گوگل می‌خواهد سایت ما را بررسی کند، ربات‌هایی می‌فرستد که این ربات‌ها در نقش تیم تجسس هستند و سایت را مورد بررسی قرار می‌دهند. این فرآیند هر روز توسط گوگل تکرار می‌شود. به طوری که گوگل ربات‌هایش را هر روز پخش می‌کند و به همه سایت‌ها می‌فرستد تا اطلاعات جدیدی راجع به سایت‌های مختلف به دست بیاورد.

اسکریمینگ فراگ

با استفاده از این ابزار کاربردی، حتی می‌توانید ربات‌های دردسرسازی را که پهنای باند وب‌سایت‌تان را کاهش می‌دهند و در نتیجه عملکرد وب‌سایت‌تان را کند می‌کنند، پیدا کنید و آن‌ها را با استفاده از فایل htaccess و با استفاده از آی‌پی (IP) همان ربات‌ها از سر راه بردارید.

وب کانفس (Webconfs)

Webconfs مانند ابزارهای دیگر طیف گسترده‌ای از خدمات را برای سئوسازی وب‌سایت‌ها ارائه می‌دهد اما ویژگی منحصر به فرد آن، پیدا کردن لینک‌های مرده‌ای است که با کلیک کردن بر روی آن‌ها به صفحه‌ای هدایت می‌شوید که در آن چیزی نیست. خیلی از ابزارها به پیدا کردن لینک‌های مرده اهمیت نمی‌دهند و بیشتر تمرکزشان روی مسائل دیگر سئو است. اینجاست که نقش ابزار وب کانفس پررنگ‌تر می‌شود چون ویژگی بارز این ابزار پیدا کردن لینک‌های مرده است. این ابزار، کل وب‌سایت شما را برای پیدا کردن لینک‌های مرده آنالیز و بررسی می‌کند، به طوری که حتی یک لینک را هم از قلم نمی‌اندازد!

هرچند که این ابزار خیلی ساده است اما برای پیدا کردن خطاهایی از این دست که امکان دارد در انبوه دیتاهای موجود گم شوند و ما آن‌ها را نادیده بگیریم، بسیار حرفه‌ای عمل می‌کند که این موضوع بسیار ارزش‌مند است.

علاوه بر این‌ها، این ابزار مانند مرورگر گوگل طراحی شده و تمام خطاها و مشکلاتی که در وب‌سایت شما پیدا کرده است را خیلی واضح فهرست می‌کند. در نتیجه، شناسایی لینک‌های مرده آن‌قدرها هم کار سختی نیست!

فرایند پیدا کردن لینک‌های مرده خیلی مهم و حیاتی است. می‌پرسید چرا؟ خب تصور کنید که می‌خواهید کاربران را با استفاده از یک لینک به صفحات اصلی وب‌سایت‌تان منتقل کنید اما آن لینک خراب یا مرده باشد؛ در این صورت نمی‌توانید از موتورهای جستجو انتظار داشته باشید که آن را پیدا و مخاطبان شما را به صفحه موردنظرتان هدایت کنند.

در انتها این نکته را هم اضافه کنیم که شما می‌توانید چیزی حدود ۱۰۰۰ لینک از وب‌سایت خود را به صورت رایگان در Webconfs قرار بدهید تا این ابزار، آن‌ها را آنالیز و لینک‌های خراب را شناسایی کند.

کریزی اگ (Crazy egg)

کریزی اگ اولین شرکتی بود که تکنولوژی heat-mapping را به دنیای کامپیوتر آورد و البته که هنوز هم این تکنیک کاربردهای زیادی دارد. اگر نمی‌دانید هیت مپ (heat-map) چیست، باید بگوییم که هیت مپ به فارسی، به معنای نقشه حرارتی و ابزاری برای تجسم داده‌هاست که به صاحبان وب‌سایت‌ها کمک می‌کند تا عملکرد یک صفحه خاص را بررسی کنند. هیت مپ، مجموعه‌ای از داده‌های پیچیده را به صورت تصاویری با رنگ‌های مختلف نمایش می‌دهد تا فهم آن‌ها را ساده‌تر کند. این ابزار رفتار کاربران را با مقیاس رنگی از قرمز تا آبی اندازه می‌گیرد. گرم‌ترین رنگ، قرمز، نشان‌دهنده بالاترین سطح درگیری مخاطب با آن منطقه از سایت و سردترین رنگ، آبی، مناطقی را نشان می‌دهد که کمترین سطح درگیری را دارند. هیت مپ‌ها نقشه‌های گرافیکی و رنگی هستند که به شما کمک می‌کنند تا رفتار کاربران سایت را بررسی کنید. در واقع به طور کلی می‌توان گفت که به کمک هیت مپ می‌شود به درک درستی از نحوه تعامل کاربران با سایت رسید.

کریزی اگ

هرچند که هیت مپ از نظر فنی ابزار سئو محسوب نمی‌شود، اما چون در راستای اهداف سئو فعالیت می‌کند و با اهداف سئو هم‌پوشانی دارد، به نوعی از محبوب‌ترین ابزارهای سئو محسوب می‌شود و ما با توجه به اهدافی که با سئوسازی وب‌سایت‌ها در سر داریم، باید به طور عمیق هیت مپ‌ها را بررسی و تجزیه‌وتحلیل کنیم.

در واقع، ابزار کریزی اگ امکان آنالیز داده‌ها را برای شما فراهم می‌کند تا یاد بگیرید چطور باید محتوا و CTA یا همان call to actionها را در وب‌سایت خود و در معرض دید کاربران قرار بدهید تا بیشترین تاثیر را داشته باشد. در ضمن، این ابزار یک فرصت روزه در اختیار شما قرار می‌دهد تا به صورت رایگان از آن استفاده کنید.

کلام آخر ـ ابزارهای سئو داخلی

یکی از مواردی که به بالا آمدن رنکینگ وب‌سایت شما در موتور جستجوگر گوگل کمک می‌کند، سئوسازی داخلی سایت شماست. در مطلب بالا تلاش کردیم تا چند مورد از بهترین ابزارهای موجود که می‌تواند به سئوسازی وب‌سایت شما کمک کند را معرفی کنیم و در رابطه با سازوکار آن‌ها توضیح دهیم. شما از چه ابزاری استفاده می‌کنید؟

ابزارهای کاربردی برای بهبود سئو داخلی
اگر وب‌سایتی دارید که می‌خواهید به رنک بالاتری برسد و رتبه بهتری از نظر موتور جستجوگر گوگل داشته...
5 از 2 رای ثبت شده

نظر شما

ایده های عالی خود را وارد کنید