انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز + ویژگی‌ها و تفاوت‌ها

انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز + ویژگی‌ها و تفاوت‌ها

سه نوع کلمه کلیدی در تبلیغات گوگل ادز وجود دارد که عبارت‌اند از: کلمه‌های کلیدی تطبیق گسترده، کلمه‌های تطبیق دقیق و کلمه‌های تطبیق عبارتی. این کلمه‌ها هرکدام ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند و باید در تبلیغات گوگل ادز به‌درستی انتخاب شوند. برای رسیدن به این هدف و اجرای تبلیغات موفق، این مقاله از افراک را بخوانید.

چند نوع کلمه کلیدی در گوگل ادز داریم و چه تفاوت‌هایی دارند؟

با انتخاب درست نوع کلمه کلیدی، به گوگل کمک کنید تا تبلیغات شما را به مخاطبان مرتبط نشان دهد و کمپین هدف‌مندی بسازید.

انواع کلمات کلیدی گوگل ادز چیست؟

برای اینکه در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر شلوغ گوگل گم نشوید، باید نشانی دقیق و درستی داشته باشید. بدون آدرس و نشانی ممکن است از هر جایی سر درآورید و در آخر نیز به مقصد نرسید. آن چیزی که ما را به هدف می‌رساند، کلمه‌ها هستند. کلمه‌ها در گوگل برای کاربر راهنما و برای تبلیغ‌کننده سرنخ رسیدن به مشتری است.

برای تبلیغات در گوگل سه نوع کلمه کلیدی وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • کلمات کلیدی انطباق گسترده (Broad Match)
  • کلمات کلیدی انطباق معنا (Phrase Match)
  • کلمات کلیدی انطباق دقیق (Exact Match)

تا مدتی پیش نوع چهارمی با عنوان کلمات کلیدی انطباق گسترده با کنترل‌‌گر (Broad Match with modifier) نیز در تنظیمات گوگل ادز وجود داشت که این گزینه حذف شده است. اکنون، طبق وعده‌ای که در ابتدای مقاله دادیم، باید با هرکدام از سه نوع اصلی کلمات کلیدی گوگل ادز آشنا شویم.

کلمات کلیدی انطباق گسترده (Broad Match)

به مثال ابتدای مقاله برگردیم. اگر در شهر شلوغ گوگل، فروشنده‌ای بخواهد با گفتن «فروش لباس زنانه» مردم را به داخل مغازه بکشاند، از استراتژی Broad Match استفاده کرده است. احتمالاً خانم‌های زیادی به داخل مغازه می‌روند اما نمی‌دانند چه نوع لباسی در انتظارشان است؛ لباس اسپرت، مجلسی، تابستانه یا زمستانه و…؟

در استراتژی کلمات کلیدی تطبیق گسترده نیز، گوگل ادز به همین نحو عمل می‌کند. در این تبلیغات، گوگل تبلیغ را زمانی نشان می‌دهد که کاربر کلمه تبلیغ‌کننده یا کلمات کلیدی مشابه و مرتبط با آن را سرچ می‌کند. به همین دلیل، کاربر ممکن است روی تبلیغی کلیک کند که کاملاً با خواسته و انتظارش همخوانی ندارد.

در مثال اخیر و برای عبارت «فروش لباس زنانه» ممکن است آگهی با کلمه‌هایی مانند «لباس مجلسی زنانه»، «لباس اسپرت زنانه»، «لباس نخی زنانه» و… نیز نمایش داده شود. در این صورت، حجم عظیمی از ترافیک روانه وب‌سایت تبلیغ‌کننده می‌شود؛ اما احتمالاً نرخ تبدیل Conversion rate زیاد نیست.

عموماً تبلیغ‌کننده‌ها نمی‌توانند به نیاز همه مشتریان بالقوه در بازار پاسخ دهند. به همین دلیل گروه خاصی از آن‌ها را هدف قرار می‌دهند و از دیگران صرف‌نظر می‌کنند. در مثال ما، اگر تبلیغ‌کننده لباس مجلسی زنانه بفروشد، مشتریان لباس اسپرت را از دست می‌دهد.

ویژگی کلمات کلیدی Broad Matchتوضیح
گستردگی نمایش تبلیغاتتبلیغات برای سرچ‌های مرتبط شامل کلمات هم‌معنی، عبارت‌های مشابه و شکل‌های دیگر کلمات کلیدی نمایش داده می‌شود.
افزایش ترافیکحجم زیادی از بازدیدکننده‌ها وارد وب‌سایت می‌شود.
انعطاف‌پذیری در جستجوهاتبلیغ حتی برای سرچ‌های با غلط املایی یا ترتیب متفاوت کلمات نیز نمایش داده می‌شود.
کشف فرصت‌های جدیدتبلیغ‌کننده با تبلیغات Broad Match می‌تواند کلمات کلیدی و بازارهای بالقوه جدیدی را کشف کند.
نیاز به بهینه‌سازی مداومبرای جلوگیری از هدررفتن هزینه‌ها در این تبلیغات به دلیل طیف وسیع مخاطبان، تبلیغات باید به طور مستمر تحلیل و بهینه شود.

کلمات کلیدی انطباق معنا (Phrase Match)

نوع دیگری از کلمات کلیدی تبلیغات گوگل ادز، Phrase Matchها هستند. در مثال قبلی، فرض کنیم که فروشنده بخواهد تبلیغات هدفمندتری اجرا کند و تمرکز خود را روی جذب مشتریان لباس مجلسی زنانه بگذارد. در این صورت مشتریان کمتری نسبت به دفعه قبلی وارد فروشگاهش می‌شوند اما نرخ فروش (تبدیل) افزایش می‌یابد.

انتخاب کلمات کلیدی تبلیغاتی Phrase Match در تبلیغات گوگل ادز باعث جذب مشتریانی می‌شود که کلمات کلیدی تبلیغ‌کننده را سرچ می‌کنند. در این حالت، ممکن است کاربر کلمه‌های کلیدی را به همان ترتیب موردنظر تبلیغ‌کننده استفاده نکند؛ اما چون مفهوم آن را می‌رساند، تبلیغ ظاهر می‌شود.

به‌عنوان‌مثال، تبلیغ «لباس مجلسی زنانه» برای سرچ کلمه‌هایی مانند «لباس زنانه مجلسی»، «لباس زنانه مناسب مجالس» و… نیز نمایش داده می‌شود. نکته مهم آن است که این تبلیغات هم‌زمان با پیشرفت‌های هوش مصنوعی و افزایش درک گوگل از معنای جستجوها ارتقا می‌یابد.

ویژگی کلمات کلیدی Phrase Matchشرح
هدفمندیتبلیغ به کاربرانی نمایش داده می‌شود که مفهوم کلمات کلیدی تبلیغ را سرچ کرده‌اند، حتی اگر ترتیب کلمات تغییر کرده باشد.
انعطاف‌پذیریسرچ‌هایی که در آن‌ها ترتیب کلمات کلیدی تغییر کرده یا قبل، بعد و میانه آن‌ها کلمه‌های اضافه‌ای قرار گرفته باعث فعال‌شدن تبلیغ می‌شوند؛ به شرطی که معنای کلیدواژه‌ها تغییر نکند.
حساسیت به ترتیبترتیب کلمات سرچ فقط زمانی اهمیت دارد که تغییر در آن‌ها باعث تغییر مفهوم کلیدواژه تبلیغ می‌شود.
میزان ترافیکترافیکی کمتر از Broad Match و بیشتر از Exact Match ایجاد می‌کند.
نرخ تبدیل (Conversion)به دلیل انطباق بیشتر با نیت کاربر، معمولاً نرخ تبدیل بالاتری نسبت به Broad Match دارد.
کاربرد مناسبزمانی که به تبلیغات هدفمند و مرتبط با جستجوی کاربر نیاز دارید، اما نمی‌خواهید Exact Match باشد، از آن استفاده می‌کنید.

کلمات کلیدی انطباق دقیق (Exact Match)

نوع دیگری از انواع کلمات کلیدی گوگل ادز، کلمات Exact Match یا انطباق دقیق هستند. در مثال شهر گوگل، اگر فروشنده لباس زنانه بخواهد فقط مشتریان «لباس مجلسی زنانه نخی ساده» را هدف قرار دهد در تبلیغات باید روی این عبارت تأکید کند. این کار باعث ریزش مشتریان متفرقه و افزایش نرخ تبدیل می‌شود.

گوگل نیز با کلمه کلیدی انطباق دقیق همین کار را در پلتفرم تبلیغاتی خود انجام می‌دهد. تبلیغ زمانی فعال می‌شود که کاربر معنای دقیق کلمه کلیدی را در سرچ خود حفظ کند.

اگر کاربر عبارت را با غلط املایی بنویسد، یا آن را به‌صورت مفرد یا جمع به کار ببرد یا از لهجه‌ها و اختصارات استفاده کند، باز هم تبلیغ نمایش داده می‌شود. به‌عنوان‌مثال اگر کلمه کلیدی «لباس مجلسی زنانه» باشد، تبلیغ با عبارت‌هایی مانند «لباس زنانه برای مجالس» یا «لباس مجلسی زنانه شیک» نمایش داده می‌شود.

این کلمه‌های کلیدی دقیقاً همان معنایی را می‌رسانند که تبلیغ‌کننده با تعیین Exact Match «لباس مجلسی زنانه» در نظر داشته است. بااین‌حال اگر کاربر عبارتی مانند «لباس رسمی زنانه» یا «لباس اداری زنانه» را سرچ کند، تبلیغ ظاهر نمی‌شود.

ویژگی کلمات کلیدی Exact Matchشرح
هدفمندیفقط مخاطبان مرتبط و کسانی که مفهوم دقیق کلمات کلیدی را در سرچ حفظ کرده‌اند، تبلیغ را می‌بینند.
انعطاف‌پذیریفقط شامل اشتباهات املایی، جمع و مفرد، ترتیب متفاوت کلمات و اختصارات بدون تغییر مفهوم می‌شود.
حساسیت به ترتیبتا زمانی که ترتیب کلمات معنای عبارت را تغییر ندهد، تبلیغ ظاهر می‌شود.
میزان ترافیکدرصد کمی از جستجوها را هدف قرار می‌دهد.
نرخ تبدیل (Conversion)به دلیل تمرکز روی مخاطبان کاملاً مرتبط، نرخ تبدیل زیاد است.
کاربرد مناسبمناسب برای کمپین‌های با محدودیت بودجه که به دنبال جذب مخاطب خاص و مرتبط هستند.

نتیجه؛ در انتخاب کلمه کلیدی مناسب دقت کنید!

در این مقاله به انواع کلمات کلیدی گوگل ادز پرداختیم و تفاوت‌های آن‌ها را برشمردیم. انتخاب کلمه کلیدی اشتباه می‌تواند سرنوشت تبلیغات شما را عوض کند، به همین دلیل باید این کار را با دقت و آگاهی کافی انجام دهید.

اگر در انتخاب کلمات کلیدی تبلیغاتی به چالش برخورده‌اید، بهتر است این کار را به یک مرجع قابل‌اطمینان واگذار کنید. گروه دیجیتال مارکتینگ افراک سابقه درخشانی در مدیریت اکانت گوگل ادز دارد. همین‌الان با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نظر شما

ایده های عالی خود را وارد کنید