رادیو افراک : استراتژی های توسعه کسب و کار اینترنتی (پادکست)

راه اندازی و رشد کسب و کار های اینترنتی جدید، کار آسانی نیست. امروزه اکثر کسبوکارها در فضای آنلاین یا مجازی فعال هستند و مخاطبین خود را دارند. شما باید بتوانید با رقبای حوزه فعالیتتان رقابت کنید و به قول معروف سری در میان سرها در آورید!
در اولین قسمت از رادیو افراک میخواهیم پنج گام طلایی به شمایی که به تازگی کسب و کار اینترنتی خود را تاسیس کردهاید و قصد رشد سریع آن را دارید، معرفی کنیم. پس در این قسمت از پادکست های افراک با استراتژی های رشد و توسعه کسب و کار بیشتر آشنا شوید. پس بدون معطلی برویم به سراغ اصل مطلب:
یک نکته خیلی مهم در رشد و توسعه کسب و کار های اینترنتی
قبل از این که به معرفی راه های توسعه کسب و کار بپردازیم باید بر یک نکته مهم تاکید کنیم:
رشد کسب و کار اینترنتی شما در گرو رشد ترافیک وبسایت آن است!
یعنی چه؟
به زبان ساده، ترافیک با کیفیت در واقع کاربرانی هستند که از وب سایت کسب و کار آنلاین شما بازدید میکنند و در نگاه اول آن را نمیبندند! بلکه با علاقه محتوای آن را دنبال میکنند و در روزهای بعدی باز هم به آن سر میزنند. پس صورت مسئله ما از رشد و توسعه کسب و کارهای اینترنتی تبدیل میشود به افزایش بازدید وب سایت کسب و کارهای اینترنتی.
مفهوم است؟ بسیار عالی! پس این شما و این:
پنج گام طلایی برای افزایش بازدید وب سایت کسب و کارهای اینترنتی
۱. در گوگل تبلیغ کنید
شاید اغراق نباشد اگر بگوییم امروزه صفحه جستوجو در گوگل و نتایج آن، بیشتر از هر بیلبورد و فضای تبلیغاتی دیگری در مقابل چشم کاربران است. پس چرا تبلیغ وب سایت یا کسب و کار تازه تاسیس شما در آنجا نباشد؟
بله، درست متوجه شدید! شما میتوانید با تبلیغ در گوگل ، در صفحه اول گوگل مقابل چشمان مخاطبان قرار بگیرید. آن هم در جایگاهی بالاتر از وبسایتهای کهنهکاری که سالها تلاش کردهاند تا به صفحه اول گوگل راه پیدا کنند!
جذاب است. نه؟ اما توجه به این نکته مهم است که هم کیفیت تبلیغات شما در گوگل مهم است و هم کیفیت وبسایت کسب و کار اینترنتی شما. منظور ما از کیفیت وبسایت، محتوای جذاب و رعایت اصول سئو است که در گامهای بعدی بیشتر درباره آن صحبت میکنیم.
پس برای این که از تبلیغ در گوگل بیشترین نتیجه را بگیرید، بهتر است با کمک متخصصان آژانسهایی که در این زمینه فعالیت میکنند این کار را انجام دهید. مسلما چنین تبلیغاتی اگر اصولی و توسط متخصصان این حوزه اجرا شوند، منجر به رشد کسب و کارهای اینترنتی شما و افزایش ترافیک بیسابقه برای وب سایت آنها میشود.
۲. سئوی درونصفحه (On-Page SEO) را بهبود دهید
برای بالا بردن جایگاه هر صفحه از وب سایت کسب و کار اینترنتی شما در لیست نتایج موتورهای جستوجو، تکنیکهای متعددی وجود دارد. تکنیکهایی که به صورت کلی در حوزه SEO و خصوصا در موردی که گفتیم، در حوزه On-Page SEO (سئوی درونصفحه) قرار میگیرند.
سئو (SEO) کوتاهشده عبارت انگلیسی Search Engine Optimization (بهینهسازی برای موتوهای جستوجو). یعنی اقداماتی که انجام میدهیم تا جایگاه وب سایت ما در موتورهای جستوجو (مانند گوگل) افزایش یابد. حال وقتی به سئوی درون صفحه اشاره میکنیم، منظور ما زیرمجموعهای از اقدامات سئو است که در صفحات (از جمله بلاگهای) وب سایت خود به کار میگیریم.
از جمله این تکنیکها میتوان به تولید محتوای باکیفیت که مخاطبان شما در جستوجوی آن هستند و نگارش توضیح متای ( Meta Description ) مناسب اشاره کرد.
توضیح متا، در واقع متنی است که در زیر هر نتیجه از لیست نتایج موتورهای جستوجو نمایش داده میشود و توضیح میدهد که آن نتیجه (صفحه) درباره چیست. تکنیکهایی مانند این روش، ساده و رایگان هستند، اما باید برای آنها وقت بگذارید و آنها را جدی بگیرید!
اگر علاقهمند به دانستن تکنیکهای بیشتر سئو هستید، پیشنهاد میدهیم این مقاله را از دست ندهید:
۳. بکلینک (backlink) ایجاد کنید
بک لینک، پیوندی به وبسایت شما از دیگر وبسایتها است. بکلینک از وبسایتهای مرتبط و معتبر به وبسایت شما، نه تنها کسبوکار شما را در معرض دید مخاطبان بیشتری قرار میدهد، بلکه باعث افزایش بازدید وب سایت کسب و کارهای اینترنتی در گوگل و هدایت ترافیک باکیفیت به آن میشود.
علاوه بر این موضوع، در صورتی که وبسایتهای معتبر به وبسایت شما لینک دهند، اعتبار وبسایت شما در گوگل نیز افزایش مییابد. افزایش اعتبار وبسایت نیز به رنکینگ بالاتر و در نتیجه باز هم به افزایش بازدید سایت در گوگل و ترافیک باکیفیت منجر میشود. در نتیجه این روش کاملا سودمند است!
۴. بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
شبکههای اجتماعی از محبوبترین ابزارهای بازاریابی هستند ونقشی کلیدی در افزایش بازدید وبسایت کسب و کارهای اینترنتی ایفا میکنند. از تولید محتوا و تبلیغات در فیسبوک ( facebook ) ، توییتر ( twitter ) ، اینستاگرام (instagram ) ، لینکدین ( linkedin ) و دیگر شبکههای اجتماعی برای هدایت کردن ترافیک باکیفیت به وبسایت خود استفاده کنید. در این صورت مخاطبان شبکههای اجتماعی خود را به بازدیدکنندگان وبسایت و در نهایت به مشتریان تبدیل میکنید.
تولید محتوای سودمند و جذاب برای شبکههای اجتماعی به آن سختی که فکر میکنید نیست! شما در حوزه فعالیت خود متخصص هستید؛ فقط کافی است محتوای جذاب مرتبط با تخصص خود را برای مخاطبان سادهسازی کنید.
همچنین در پستهای شبکههای اجتماعی خود، هشتگها را فراموش نکنید؛ چرا که باعث میشود بیشتر در دسترس و معرض دید مخاطبان خود قرار بگیرید و افزایش ترافیک وب سایت وردپرسی خود را تجربه کنید.
۵. کلمات کلیدی دنبالهدار ( Long-Tail Keywords ) را هدف بگیرید
کلمات کلیدی، کلمات یا عباراتی هستند که صفحات وب سایت کسب و کار اینترنتی شما را با آنچه افراد جستوجو میکنند مرتبط میسازند. با انتخاب صحیح کلمات کلیدی در محتوای وبسایت خود بهگونهای که مرتبط و باکیفیت باشند، بسیار راحتتر به مشتریان هدفتان خواهید رسید و در نتیجه ترافیک وبسایتتان افزایش مییابد.
هرچه کلمات کلیدی عمومیتر باشند، در جستوجوهای بیشتری مورد استفاده قرار میگیرند، اما در عین حال، افزایش رنک در آنها نیز به مراتب دشوارتر است. از طرفی با هدف گرفتن کلمات کلیدی دنبالهدار، شانس بیشتری برای افزایش رنک و در نتیجه افزایش بازدید سایت کسب و کار اینترنتی خود در گوگل خواهید داشت.
برای مثال اگر کسبوکار شما مرتبط با فروش کفش است، شانس شما برای افزایش رنک در کلمه کلیدی «خرید کفش مردانه مجلسی» بالاتر از کلمات کلیدی عمومی مانند «کفش» است.
دقت کنید کلمات کلیدی باید کاملا مرتبط با محصولات و خدمات شما باشند. در این صورت، مخاطبان مناسبتر و ترافیک باکیفیتتری به وبسایت شما هدایت میشود. از ابزارهای متعددی که در زمینه انتخاب کلمات کلیدی مناسب به شما کمک میکنند استفاده کنید و از نتایج انتخاب کلمات کلیدی مناسب در افزایش ترافیک وبسایت ، شگفتزده شوید!
برای استفاده صحیح از کلمات کلیدی در وب سایت های وردپرسی میتوانید از افزونههای معروف سئو در این پلتفرم مانند Yoast SEO کمک بگیرید.
کلام آخر
توسعه و رشد کسب و کارهای اینترنتی و افزایش بازدید وب سایت آنها ، نیازمند صرف زمان و هزینه است. اما مطمئن باشید ارزشش را دارد! با به کارگیری استراتژی های توسعه کسب و کار که در این مقاله آنها را بررسی کردیم میتوانید در مدت زمان مشخصی شاهد رشد سریع وب سایت کسب و کار اینترنتی خود باشید و قلههای میدان رقابت را فتح کنید. استراتژی های توسعه کسب و کار که در این مقاله بیان شد جز اساسی ترین راه های توسعه کسب و کار می باشند اما اگر شما استراتژی یا روش دیگری می شناسید در قسمت نظرات با ما و همراهان در میان بگذارید.
سلام.
من این مطلب رو خوندم و دیدم که خیلی مفید هست. چرا که همه نکات کلیدی و مهم رو اشاره کردید. یه پادکست فارسی هم هست در زمینه کسب و کار که من ازش خیلی یاد گرفتم. پیشنهاد می کنم به همه