۱۶ روش افزایش لید(Lead) یا سرنخ از کمپین های گوگل ادز

۱۶ روش افزایش لید(Lead) یا سرنخ از کمپین های گوگل ادز

راه اندازی یک کمپین تبلیغ در گوگل فقط با چند کلیک و پرداخت هزینه انجام می شود، اما نتیجه گرفتن و افزایش فروش از طریق آن دورتر از چیزی است که به نظرمان می رسد. برای افزایش بازدهی تبلیغات گوگلی خود و جذب سرنخ های باکیفیت و خوب باید موارد جزئی زیادی را رعایت کنیم. برای نتیجه گرفتن از تبلیغات گوگل ادز، باید تلاش کنیم مشتری بیشتری جذب شود و کاربر عادی، تبدیل به مشتری شما شود. در این مقاله از افراک در ادامه ۱۶ روش افزایش لید از کمپین های گوگل ادز را شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

لید (Lead) یا سرنخ در کمپین های گوگل ادز چیست؟

هنگامی که یک کاربر عادی در سایت شما فرم ثبت نام و یا فرم اطلاعات پر می کند، به این معنی است که این کاربر به محصول و خدمات شما علاقه مند شده و در آینده قصد خرید و چک کردن دوباره سایت شما را دارد.

از این رو، این اطلاعات کاربر که ذخیره شده است، به عنوان سرنخی برای جذب دوباره او مورد استفاده قرار می‌گیرد. لید در کمپین های گوگل ادز، به اطلاعات ذخیره شده از کاربر که معمولا شامل نام، ایمیل، شماره تلفن و غیره اشاره می کند.

اهمیت این اطلاعات در کمپین های گوگل ادز، در این است که شما می توانید با افراد علاقه مند ارتباط برقرار کنید و تلاش کنید آنها را به مشتری تبدیل کنید.

همچنین پیدا کردن سرنخ، برای انجام تبلیغات ریتارگتینگ  لازم است. چرا که در تبلیغات ریتارکتینگ، کاربرانی که به هردلیلی خرید نکرده اند، نیاز است شما خود را در معرض دید آنها قرار دهید.

روش های افزایش لید(Lead) یا سرنخ از کمپین های گوگل ادز

بر اساس آمارها، میانگین نرخ تبدیل وب‌سایت‌ها برای همه صنایع چیزی حدود ۲.۳۵ درصد است. این در حالی است که بعضی از کسب‌وکارها توانسته‌اند این عدد را به ۵.۳۱ و بالاتر برسانند. ما در این مقاله راهکارهای لازم برای افزایش جذب سرنخ در کمپین های گوگل ادز را در اختیارتان می‌گذاریم.

۱. طراحی یک CTA حساب‌شده

با یک CTA (Call To Action) یا «دعوت به اقدام» خوب، کاربران به انجام خواسته موردنظرتان هدایت می‌شوند. انواع مختلفی از CTA وجود دارد که باید آنها را با رعایت جزئیات لازم طراحی کنید:

  • دکمه‌ها
  • فرم‌ها
  • بنرها
  • لینک‌های متنی
  • پاپ آپ‌ها

این CTAها از جنبه‌های مختلف ظاهری و محتوایی باید اثرگذار باشند. برای نوشتن یک Call To Action باکیفیت، خلاق باشید و آن را ساده بنویسید. همچنین از افعال معلوم استفاده کنید و احساس فوریت و نیاز را در مخاطب برانگیزید.

۲. قرار دادن فرم‌ها در محل مناسب

فرمول مشخصی برای جای مناسب فرم‌ها وجود ندارد. باید امتحان کنید و ببینید کجا مناسب‌تر است. ممکن است قرارگرفتن فرم ثبت‌نام، خرید و… در پایین سایت، بعد از اینکه مزایای محصول و خدمات را شرح دادید، بهتر باشد.

ممکن هم هست از گذاشتن فرم در بالای صفحه جواب بهتری بگیرید؛ شاید هم نیاز باشد آن را در چند جای صفحه تعبیه کنید. این یعنی اینکه جواب در A/B تست است. A/B تست به آزمونی گفته می‌شود که در آن عملکرد صفحه وب را، یک‌بار برای موقعیت A و یک‌بار برای موقعیت B، ارزیابی و مقایسه می‌کنند.

نکته: گوگل به بازارایابان و کارشناسان گوگل ادز، تذکر داده که از پاپ آپ های مزاحم و میانبر های جذب سرنخ که مثل تصویر زیر عمل میکنند در صفحه فرود خود استفاده نکنند.

تبلیغ در گوگل

۳. استفاده از فرم چند مرحله‌ای

گاهی طراحی فرم برای سایت تبدیل به معما می‌شود. فرض کنیم کسب‌وکاری هستید که قیمت خدمات و محصولاتتان بر اساس اطلاعات و نیاز مشتریان مشخص می‌شود. شما تمایلی به اعلام قیمت در سایت ندارید و بعد از تماس و دریافت اطلاعات مشتریان، این کار را انجام می‌دهید.

درعین‌حال می‌دانید که هیچ‌کس شماره تماس یا ایمیلش را به‌راحتی در اختیارتان نمی‌گذارد. چه‌کار می‌کنید؟ ممکن است بازدیدکنندگان با دیدن فرمی که اطلاعات شخصی آنها را می‌خواهد، بازدید را رها کنند و از سایت خارج شوند.

یک راه‌حل این است که فرم چندمرحله‌ای طراحی کنیم. بدون اینکه نشان دهیم اطلاعات شخصی کاربر را می‌خواهیم با پرسیدن چند سؤال به او می‌گوییم قصدمان دادن یک جواب تخصصی است. در این وضعیت کاربر ناشناس باقی می‌ماند، ضمن اینکه تصور یک کسب‌وکار حرفه‌ای را از ما پیدا می‌کند.

در مرحله بعدی می‌توانیم درخواست اطلاعات شخصی کنیم. البته این کار باید با دقت و با نوشتن و اجرای یک CTA عالی انجام شود. مخاطب باید احساس کند با دادن اطلاعات سود می‌کند نه اینکه چیزی را از دست می‌دهد.

۴. هماهنگ سازی فرم با تبلیغ

ممکن است فرم چندمرحله‌ای با فیلدهای زیاد و خسته‌کننده راه‌حل نباشد. شاید باز هم کاربر ثبت‌نام را نیمه‌کاره رها و سایت را ترک کند. ناامید نشوید و از راه‌حل دیگری استفاده کنید. فرمی با یک فیلد بسازید و در ازای دریافت ایمیل محتوای خوب رایگان به بازدیدکننده بدهید.

در این حالت، ایمیل حداقل چیزی است که می‌توانید به دست آورید. شاید نوع کسب‌وکار و CRM شما به اطلاعات بیشتری احتیاج داشته باشد؛ اما قدر همین را بدانید و سعی کنید اطلاعات بیشتر را در ادامه سفر مشتری به دست آورید.

برای بازاریابی از طریق ایمیل بخوانید: تکنیک های ایمیل مارکتینگ

۵. پرسیدن سوالات مناسب

هنگام طراحی یک فرم، نباید اصل طراحی سؤالات مناسب را فراموش کنیم. همان‌طور که گفتیم کاربران نسبت به سؤالات تهاجمی که اطلاعات شخصی‌شان را هدف قرار می‌دهد، دافعه دارند.

باید سؤالات را با نهایت دقت بپرسیم و قبل از انتشار، آنها را از جوانب مختلف بررسی کنیم. ممکن است قبل از رسیدن به سؤالات مهم، کاربر با دیدن یک سؤال به‌ظاهر پیش‌پاافتاده ثبت‌نام را رها کند؛ سؤالی مثل: نام کسب‌وکار شما چیست؟

۶. نوشتن تیترهای جذاب

تیترها یکی از اولین چیزهایی است که مخاطبان یک سایت می‌بینند. آنها باید نکات کلیدی و متمایزکننده یک کسب‌وکار را نشان دهند تا کاربر به خرید علاقه‌مند شود. تیترها را باید طوری بنویسید که بازدیدکننده از میان سایت‌ها و فروشگاه‌های مختلف شما را انتخاب کند.

تغییر در چند کلمه یا یک عبارت می‌تواند تفاوت سود چندبرابری ایجاد کند. به همین خاطر باید همیشه در تبلیغات گوگل ادز، نگاه ویژه‌ای به تیترها داشته باشید و به طور مستمر آنها را بررسی و اصلاح کنید.

مطلب مرتبط: تیترهای تبلیغاتی جذاب برای جذب مشتری

بر اساس یکی از آمارهای منتشر شده از هر 10 نفر، 8 نفر فقط تیتر یک مقاله یا صفحه را می‌خوانند. همچنین تیترهایی با 10 تا 13 کلمه، ترافیک سایت را تا دو برابر افزایش می‌دهد. همه این‌ها نشان از اهمیت یک تیتر خوب در موفقیت و فروش صفحات اینترنتی دارد.

۷. نشان دادن دلیل اعتبارتان

اگر معتبر نیستید نباید انتظار سفارش و فروش محصولاتتان را داشته باشید. اگر معتبر نباشید کسی به ادعاهایتان گوش هم نخواهد کرد. آن‌وقت همه آن چیزی که از فروش محصولات باکیفیت، تضمین قیمت، خدمات پس از فروش و… نوشته‌اید، ادعاهایی توخالی به نظر می‌رسد.

حتماً دلایلی برای اینکه چرا باید به شما اعتماد کرد وجود دارد. آن دلایل را پیدا و در سایتتان منتشر کنید. این دلایل می‌تواند هر چیزی باشد؛ گواهی، مدرک‌ها، ضمانت‌ها، جوایز، اعداد و ارقام و… .

کاربران عادت دارند که قبل از خرید، محصولات و خدمات مختلف را با هم مقایسه کنند. وقتی یادداشت یا ویدئویی از مشتریان خوبتان منتشر می‌کنید یا نام و نشان آنها را در سایت می‌برید، اعتماد بیشتری جلب می‌کنید. این‌گونه مردم می‌فهمند که با یک کسب‌وکار واقعی سروکار دارند نه کسب‌وکاری که غیرواقعی است.

۸. استفاده از ویدیو

ویدئو در بالارفتن نرخ ترافیک، افزایش نرخ تبدیل و فروش سایت بسیار تأثیرگذار است. ۶۵ درصد کاربران یادگیرندگان بصری هستند و مفاهیم را از طریق تصویر بهتر می‌آموزند. همچنین احتمال خرید برای کسانی که ویدئوی یک محصول را دیده‌اند، ۶۴ درصد بیشتر است.

صفحات وبی که دارای ویدئو هستند نرخ تعامل بیشتری را برمی‌انگیزند. کاربر برای صفحه‌ای که فقط از متن و تصویر ساخته شده، حدود ۴۳ ثانیه زمان صرف می‌کند؛ در حالی که برای صفحات دارای ویدئو این زمان به ۵ دقیقه و ۵۰ ثانیه می‌رسد.

آمارها نشان می‌دهد ویدئو نرخ تبدیل را تا ۸۰ درصد افزایش می‌دهد. به همین دلیل و دلایل دیگری که گفتیم، باید در صفحات سایت از ویدئو استفاده کنیم.

۹. ساخت گیف GIF باکیفیت

اگر وقت کافی برای ساخت ویدئو ندارید، گیف راه‌حل مناسبی است. بسیاری از سایت‌ها از GIF به‌جای عکس در صفحات خود استفاده می‌کنند. گیف‌ها سریع‌تر از ویدئو عمل می‌کنند و به دکمه پِلِی هم احتیاج ندارند.

گیف‌ها همچنین بیشتر از عکس‌ها توجهات را به خود جلب می‌کنند. بسیاری از سایت‌ها برای محتواهای آموزشی، شرح محصول و ویژگی‌هایی مثل این از GIF استفاده می‌کنند.

۱۰. به کارگیری اثر فریب Decoy effect

اثر فریب یک پدیده روان‌شناختی است که کاربرد آن می‌تواند نرخ تبدیل و فروش سایت را افزایش دهد. اگر در کنار محصول یا خدمت اصلی، محصولی مشابه اما با جذابیت کمتر طراحی کنید، احتمالاً ذهن مخاطب فریب می‌خورد و گزینه هدف را انتخاب می‌کند.

استفاده درست از Decoy effect علاوه بر افزایش نرخ تبدیل مزایای دیگری هم دارد:

  • باعث افزایش میانگین درآمد به‌ازای هر مشتری می‌شود؛ زیرا تمایل برای خرید محصولات گران‌قیمت زیاد می‌شود.
  • باعث ارزشمندتر به‌نظررسیدن یک محصول یا خدمت می‌شود.
  • اثر فریب یک تاکتیک ساده و نسبتاً مقرون‌به‌صرفه‌ است.
  • در اکثر حوزه‌های کاری قابل‌استفاده است.

۱۱. جلوگیری از خروج کاربران

اگر بازدیدکننده‌ها قصد خروج از سایت را داشتند، مانع آنها شوید. با طراحی یک پاپ‌آپ که کمی احساس ترس منتقل می‌کند، این کار شدنی است. به کاربران بگویید اگر همین‌الان ثبت‌نام نکنند، یک تخفیف عالی، یک هدیه رایگان و… را از دست می‌دهند. بر اساس آمارها، این پاپ‌آپ‌ها می‌توانند نرخ تبدیل را تا 50 درصد افزایش دهند!

نکته: هزینه به ازای هر کلیک CPC بر اساس رقابت بالا می روند و اگر به فکر بهبود عملکرد تبلیغ در گوگل خود نباشید خیلی زود از غافله عقب می مانید و کمپین تبلیغاتی شما عملا سودی برایتان به همراه نخواهد داشت.

۱۲. نصب چت‌بات

نصب چت‌بات می‌تواند نرخ تبدیل را بین 10 تا 100 درصد افزایش دهد. چت‌بات‌ها ارتباط میان کاربر و سایت را تسهیل می‌کنند و باعث بهبود تجربه کاربری مشتری می‌شوند. آنها در صنایع مختلف مثل انرژی، مشاوره، بازاریابی و… کاربرد دارند و ایجاد ارزش می‌کنند.

ویژگی طلایی چت‌بات‌ها این است که کاربر را به طور طبیعی به سمت خرید هدایت می‌کنند. مشتریان قبل از خرید با کمک چت‌بات اطلاعات لازم را به دست می‌آورند و بعد اقدام می‌گیرند. برای اینکه بتوانید استفاده لازم را از چت‌بات‌ها ببرید، باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • اول هدفتان را از نصب چت‌بات مشخص کنید. ممکن است هدف شما از داشتن چت‌بات به‌دست‌آوردن لید فروش و درخواست تماس باشد؛ شاید هم بر روی خدمات مشتری متمرکز هستید. هرکدام از این‌ها چت‌بات مخصوص خود را می‌خواهد.
  • بعد از اینکه هدفتان مشخص شد، باید یک مکالمه ساده در چت‌بات طراحی کنید که برای کاربر ایجاد ارزش کند. این مکالمه باید منجر به تبدیل شود و شما بتوانید اطلاعات مورد نیازتان را از مخاطب دریافت کنید.
  • چت‌بات را خیلی سریع در سایت اجرا کنید و بازخورد بگیرید. این‌گونه ضعف‌ها و نواقص آن را در تعامل با کاربر می‌فهمید و آنها را برطرف می‌کنید.

۱۳. بهبود سرعت سایت

تأثیر سرعت سایت در نرخ تبدیل به اثبات رسیده است. برای سایتی با سرعت بارگذاری 2.4 ثانیه، نرخ تبدیل 1.9 درصد است؛ درحالی‌که همین سایت با سرعت بارگذاری 5.7 ثانیه، نرخ تبدیل کمتر از 0.6 درصد را دارد.

برای بهبود سرعت سایت می‌توانید اندازه تصاویر را تغییر دهید و سایت را فشرده کنید. تغییر هاست نیز می‌تواند افزایش سرعت و بهبود نرخ تبدیل را به همراه داشته باشد.

۱۴. استفاده از هیت مپ (Heat Map)

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم هیچ فرمول دقیقی برای موفقیت یک سایت وجود ندارد. باید دست به آزمون‌وخطا بزنیم و قوانین موفقیت مخصوص به سایت خودمان را پیدا کنیم. یکی از ابزارهایی که در این راه به ما کمک می‌کند، هیت‌ مپ‌ها است.

یک نقشه حرارتی (Heat Map) نشان می‌دهد کاربران در کجای سایت کلیک و چه تعداد از آنها تا انتهای صفحه همراهی می‌کنند. برنامه‌های مختلفی برای این کار هست که می‌توان به Hotjar و CrazyEgg اشاره کرد.

با Heat Mapها می‌توانید نقاط قوت و ضعف صفحه وب خود را پیدا کنید. بااین‌حال باز هم ممکن است تردیدهایی ایجاد شود که در این صورت لازم است نظرسنجی کنید.

مثلاً از کاربران بپرسید «چرا مایل به دریافت کد تخفیف نیستید؟» و برای جواب گزینه‌هایی مثل «به اطلاعات بیشتری احتیاج دارم»، «در حاضر احتیاجی ندارم» و… طراحی کنید. بر اساس پاسخ‌های دریافتی تغییرات لازم را اعمال کنید تا نرخ تبدیل سایت افزایش یابد.

۱۵. بهینه سازی صفحه فرود با هدف جذب سرنخ

در اینکه طراحی و محتوای صفحه ای که مخاطبان شما با کلیک بر روی تبلیغ در گوگل شما روی آن فرود می آیند اهمیت دارد، شکی نیست. اما از رعایت قوانین و دستورالعمل های گوگل در طراحی این صفحات هم نباید غافل بود. اگر صفحه ی فرود شما قوانین و دستورالعمل های گوگل را رعایت نکند امکان اینکه تبلیغ گوگلی شما متوقف شود خیلی زیاد است.

اگر می خواهید یک کمپین تبلیغ در گوگل موفق و پربازده راه اندازی کنید که باعث افزایش فروشتان شود و بازگشت سرمایه خوبی برایتان به همراه آورد افراک می تواند به شما کمک کند. اکانت های تازه افتتاح شده ما شامل ۴۵۰ درهم پروموشن کد تبلیغ در گوگل می شوند. کافی است با ما تماس بگیرید یا در سایت در خواست مشاوه دهید.

شماره تماس: ۰۲۱۲۸۴۲۶۲

تبلیغات اسپانسر اینستاگرام سود ما در گرو رابطه طولانی مدت ما با مشتریان است. از این رو همواره میکوشیم سود شما را بالاتر ببریم و هزینه تبلیغات در گوگل شما را مدیریت کنیم تا رابطه ما مادام العمر شود.

مشکل این میانبر چیست؟ اینکه همه ی فضای صفحه فرود را اشغال کرده و مستقیماً به محتوا و کلمات کلیدی جست و جو شده توسط کاربر، مرتبط نیست و به این ترتیب خط مشی گوگل را نقض میکند.

حالا اینطور نباشد که یک صفحه فرود بلند بالا شامل مقالات علمی طولانی طراحی کنید که کلی کلمه کلیدی در آن گنجانده اید.

گوگل با صفحات فرود فول اسکرین مادامی که محتوای آنها با کلمات کلیدی مورد جست و جو سنخیت داشته و در تجربه کاربر اختلالی ایجاد نکند، مشکلی ندارد.

بیشتربدانید: تبلیغات یوتیوب

برای مثال به صفحه فرود موفق زیر که در مورد بیمه مسافرت است نگاه کنید:

تبلیغ در گوگل

توجه:‌فایل های PDF نمی توانند به عنوان صفحه فرود در نظر گرفته شوند چرا که برای اکثر کاربران به حالت دانلود خودکار عمل میکنند. صفحات کند و آن دسته از صفحات فرودی که نشان دادن محتوا به مخاطب را منط به دانلود فایلی می کنند هم از طرف گوگل ممنوع اعلام شده اند.

پیش از لینک کردن صفحه ی فرود به تبلیغ در گوگل خود، صفحه ی ملزومات صفحه هدف گوگل را با دقت بخوانید.

برای هر کلمه ی کلیدی در تبلیغ گوگل صفحه فرود مختص به آن طراحی کنید

صفحات فرود شما لازم نیست خیلی گران تمام شود و یا بهترین طراحی موجود در دنیا را داشته باشد. به جای تمرکز بیش ازاندازه بر روی طراحی و خارق العاده کردن صفحه فرود، بر روی محتوای آن و ارتباط و هماهنگی موضوعی آن با کلمات کلیدی تمرکز کنید. به این روش تکنیک انطباق پیام message match  گفته می شود.

اساس این تکنیک این است که از زبان هماهنگ و یکسانی در متن تبلیغ و صفحه فرود استفاده شود. مثلاً اگر به فرض مثال تبلیغ شما در مورد افتتاح حساب پی پال است و صفحه ی فرودی که به تبلیغ در گوگل خود لینک می کنید صفحه اصلی وب سایتتان که در آن خدمات مانی گرام، وسترن یونیون و سایر خدمات شما را هم ارائه می دهید اصلاً ایده ی جذابی نیست. بهتر است مخاطب را به صفحه ی فرود مخصوص به همین سرویس ارتباط دهید.

برای رسیدن به این مهم، می توانید از گروه تبلیغات Ad group کمپین تبلیغ در گوگل شما تک کلمه ای باشد. یعنی چه؟ یعنی کمپین شما گروه تبلیغات مختلفی مختص به یک کلمه کلیدی واحد و مشخص داشته باشد. از این راه شما می توانید برای هر کلمه کلیدی تبلیغ در گوگل مختص به خودش را نمایش بدهید.

برای مثال ممکن است به عنوان یک شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت های بین المللی شاید بخواهید مخاطبان هدف خود را بر اساس شهر محل سکونتشان طبقه بندی کنید. به این ترتیب می توانید یک کمپین موقعیت مکانی راه اندازی کنید که در آن هر گروه تبلیغات در آن مختص یک شهر مشخص است که می خواهید خدمات خود را در آنها معرفی کنید.

۱۶. بررسی دوباره صفحه تشکر

صفحات تشکر اگرچه بعد از انجام ثبت‌نام، فروش محصول و تبدیل ظاهر می‌شود اما طراحی و اجرای دقیق آنها بسیار ضروری است. این صفحات در حفظ تعامل کاربر، نشان‌دادن حسن‌نیت و حتی افزایش فروش نقش غیرقابل‌انکاری دارند.

  • صفحات تشکر به بازدیدکننده نشان می‌دهد که عمل موردنظرش انجام شده و ما وجودش را احساس کرده‌ایم.
  • اگر هدف صفحه تشکر دانلود pdf یا محتوای دیگری است، لینک دانلود در این صفحه قرار می‌گیرد.
  • در صفحه تشکر می‌توانید کاربر را به شبکه‌های اجتماعی دیگرتان متصل و او را حفظ کنید.
  • صفحه تشکر می‌تواند شروع تبدیل دیگری باشد و کاربر را به سمت خرید محصولی دیگر و… هدایت کند.

خلاصه – آماده افزایش نرخ تبدیل سایت خود هستید؟

ما در این مقاله همه موارد لازم برای افزایش نرخ تبدیل و فروش سایت را معرفی کردیم. هریک از ۱۶ موردی که نام بردیم، می‌تواند تأثیر زیادی در موفقیت شما داشته باشد. نکته‌ای که چند بار به آن اشاره شد و نباید آن را فراموش کرد، لزوم انجام A/B تست و آزمون‌های مختلف است.

راه اندازی یک کمپین تبلیغات در گوگل، کار ساده ای است که ممکن است هر کسی از پس آن بربیاید. امااینکه این کمپین موفق باشد و نتیجه بدهد نیازمند رعایت نکاتی است که در این مقاله به آنها اشاره کردیم.

نظر شما

ایده های عالی خود را وارد کنید