بازاریابی ایمیلی چیست؟ آموزش ایمیل مارکتینگ

بازاریابی ایمیلی چیست؟ آموزش ایمیل مارکتینگ

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ، از مدت ها قبل یکی از اصلی ترین روش های تبلیغات و بازاریابی به شمار می رود؛ در این بین افراد زیادی متوجه تفاوت بازاریابی ایمیلی و تبلیغات ایمیلی نمی شوند؛ بازاریابی ایمیلی بسیار گسترده تر از تبلیغات ایمیلی است. تفاوت عمده این دو در این است که، در تبلیغات ایمیلی شما یک پیام تبلیغاتی مشخص دارید و می‌خواهید آن را از طریق ایمیل، برای افراد زیادی ارسال کنید؛ در بازاریابی ایمیلی ارتباط بلندمدت و دو طرفه با مشتریان بالقوه و بالفعل مد نظر است. تا انتهای این مطلب با افراک ارائه دهنده تبلیغات گوگل ادز همراه باشید؛ تا به صورت کامل به سوال بازاریابی ایمیلی چیست؟ پاسخ دهیم و ایمیل مارکتینگ را آموزش ببینیم، و انواع بازاریابی ایمیلی، مزایای بازاریابی ایمیلی و معایب آن را بررسی کنیم. پس از این مطلب شما به درک این که آیا تبلیغ در ایمیل برای کسب و کارتان مفید است یا خیر، خواهید رسید.

بازاریابی ایمیلی چیست؟

یکی از سوالاتی که ذهن اکثر تازه کارها را مشغول کرده است؛ بازاریابی ایمیلی چیست؟ است.

به راه ها و روش هایی که از طریق ایمیل برای جذب ترافیک و بازدید کننده استفاده می شود؛ بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) می گویند. از این روش بازاریابی به عنوان روش بازاریابی مستقیم یاد می‌شود که در طی آن به صورت مستقیم از مخاطبان خود می‌خواهیم که از محصول و خدمات کسب‌وکار ما بازدید کنند.

در این روش تبلیغاتی هیچ واسطه‌ای وجود ندارد و ما به طور مستقیم با بازدید کننده‌ها یا مخاطبان خود در ارتباط هستیم. پس حتما با استراتژی های برنامه ریزی شده این هدف را دنبال کنید. البته توجه داشته باشید که بازاریابی ایمیلی معایب و مزایای زیادی هم دارد.

مطالب بیشتر: تبلیغ در یوتیوب

آموزش ایمیل مارکتینگ

انواع بازاریابی ایمیلی

  • ایمیل‌های خبری یا خبرنامه‌ها (Email Newsletters): ایمیل‌های خبری به‌صورت اخبار کوتاه و حاوی پیام‌های تبلیغاتی هستند که شرکت‌ها برای مخاطبان خود ارسال می‌کنند و از این راه ارتباط خود را با آن ها حفظ می‌کنند.
  • ایمیل‌های تبلیغاتی یا اسپانسری (Sponsorship Emails): این نوع ایمیل بیشتر برای شرکت‌هایی کاربرد دارد که هنوز جامعه هدف خود را تشکیل نداده و به دنبال جذب بازدید کننده و مشتری بیشتر هستند. در این ایمیل‌ها اطلاعاتی درباره خصوصیات شرکت،‌ محصولات و خدمات آن ارائه می‌شود تا از این طریق بازدیدکنندگان بیشتری برای کسب‌وکار خود جذب کنند.
  • ایمیل‌های اختصاصی (Dedicated Emails): می‌توانیم از آن به عنوان ایمیل‌های ویژه نیزیاد کنیم؛ این ایمیل‌ها به طور ویژه درباره یک موضوع خاص یا یک هدف خاص برای کاربران ارسال می‌شوند. مثلاً ممکن است، یک شرکت از طریق ایمیل اختصاصی به مشترکین خود در رابطه با تخفیف‌های ماهانه یا سالانه اطلاع دهد.
  • ایمیل‌های Digest: ایمیل‌های Digest تقریباً مشابه ایمیل‌های خبری هستند، اما به طور کلی اطلاعاتی در رابطه با فعالیت‌ها و خدمات شرکت‌ها ارائه می‌دهند که در زمان‌های گذشته انجام گرفته و در ماه‌های پیش رو نیز قرار است انجام بگیرد. در واقع، این ایمیل‌ها باعث می‌شود که کاربران در جریان فعالیت شرکت‌ها قرار گیرد.
  • ایمیل‌های تبادلی (Transnational Email): یکی دیگر از انواع بازاریابی ایمیلی، ایمیل‌های تبادلی است. این نوع ایمیل‌ها به تبادل اطلاعات بین شرکت‌ها و کاربران اختصاص می‌یابند. به عنوان مثال، زمانی که شما به عنوان عضو یک خبرنامه ثبت‌نام می‌کنید، یا فرم عضویت یک وبسایت را پر می‌کنید، این ایمیل‌ها تبادلی هستند که به شما در رابطه با ثبت نام و نحوه ادامه آن اطلاع می‌دهند. برخی از وب‌سایت‌ها، ایمیل‌های خوش‌آمدگویی را به صورت مجزا دسته بندی می‌کنند، این در حالی است که آنها هم در بین ایمیل‌های تبادلی قرار می‌گیرند.
  • ایمیل‌های پرورش مخاطب (Lead Nurturing Emails): این روش از بازاریابی ایمیلی را می‌توان گام بعدی استفاده از ایمیل‌های تبلیغاتی یا اسپانسری در نظر گرفت. در واقع، شما در مرحله قبل بازدیدکننده و ترافیک مورد نظر خود را جذب کرده‌اید و در حال حاضر این کاربران به عنوان عضو وب‌سایت شما شناخته می‌شوند. در این مرحله، شما به سراغ ایمیل‌های پرورش مخاطب خواهید رفت و سعی می‌کنید پیشنهادهایی برای آنها مطرح کنید که شرایط برای تبدیل آنها به مشتری فراهم شود.

افزایش ورودی گوگل : چگونه بازدید سایت را در گوگل افزایش دهیم؟

بازاریابی ایمیلی چیست

مزایای بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ و تمایل شرکت‌های مختلف به استفاده از آن نشان دهنده مناسب بودن و تأثیرگذار بودن آن است. در واقع، همین که بعد از ظهور شبکه‌های اجتماعی مختلف در دنیا، هنوز هم از این روش بازاریابی استفاده می‌شود، یعنی طرفداران آن می‌دانند که این ابزار تا چه اندازه کار آمد است. تنها چند مورد از مزایای ایمیل مارکتینگ در زیر آورده شده است:

  • تأثیر سریع و فوری
  • افزایش میزان فروش و میزان درآمد
  • انتشار و ارسال آسان
  • نرخ بازگشت سرمایه چشمگیر
  • امکان جذب مخاطبان جدید
  • هزینه کم

معایب ایمیل مارکتینگ

همان طور که این روش تبلیغاتی مزایای خوبی دارد؛ دارای معایبی هم است؛ در ادامه تعدادی از معایب بازاریابی ایمیلی را باهم بررسی می کنیم:

  • خوانده نشدن ایمیل توسط کاربران به دلیل نداشتن فرمت مناسب
  • از دست رفتن ایمیل‌ها به دلیل عدم وجود ارتباط مناسب
  • کاهش نرخ تعامل
  • حذف برخی از ایمیل‌ها و نخواندن آنها توسط مشتریان
انواع بازاریابی ایمیلی

آموزش ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی

برای اجرای این روش بازاریابی، لازم است که فرد با ارسال ایمیل از طریق پنل‌های مختلف آشنایی داشته باشد. از معروف‌ترین پنل‌های ارسال پیام الکترونیکی می توان به پنل‌های یاهو با عنوان ایمیل و پنل گوگل به عنوان جیمیل نام برد. استفاده از هر دو ابزار شبیه به هم است و تقریباً تمامی گزینه‌ها در آنها یکسان است. در واقع در این پنل‌ها، آدرس ایمیل شخصی گیرنده وارد می‌شود، متن تبلیغات نیز نوشته شده و با عنوان یک پیامک یا پیام الکترونیکی رایگان برای مخاطب ارسال می‌شود. از این روش برای ارسال ایمیل‌های تکی استفاده می شود.

تصاویر تکراری چه تاثیری بر روی سئو سایت دارند؟

بازاریابی ایمیلی برای چه مشاغلی مناسب است؟

مشاغل کوچک و استارتاپ‌ها معمولاً از سرمایه کافی برای پرداخت تعرفه ایمیل مارکتینگ برخوردار نیستند و در بیشتر اوقات به دنبال استفاده از ارسال ایمیل انبوه رایگان یا نرم افزار ایمیل مارکتینگ رایگان هستند. پیشنهاد افراک به این گروه، استفاده از بستر خود سرویس ایمیل و جیمیل است. در واقع، این شرکت‌ها چون در ابتدای کار هستند و سرمایه کافی برای استفاده از پنل ارسال ایمیل انبوه را ندارند، می‌توانند در گام اول بر روی ارسال ایمیل به صورت انفرادی متمرکز شوند و در گام‌های بعدی به سراغ ارسال ایمیل انبوه بروند. اما برای کسب‌وکارهای بزرگ و کسب‌وکارهای آنلاین، استفاده از پنل ارسال ایمیل مناسب‌تر است که هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ زمان‌بندی به سود آن‌ها است. پس ایمیل مارکتینگ یک استراتژی عمومی برای همه مشاغل است، اما باید روش مناسب آن برای یک کسب‌وکار انتخاب شود.

کلام آخر

در این مطلب با آموزش ایمیل مارکتینگ و مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی و انواع ایمیل مارکتینگ آشنا شدیم و فهمیدیم که بازاریابی ایمیلی چیست، تجربه شما از تبلیغات در جیمیل و ایمیل به چه صورت بوده است؟ با ما و دیگر همراهان افراک به اشتراک بگذارید.

بازاریابی ایمیلی چیست؟ آموزش ایمیل مارکتینگ
بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ، از مدت ها قبل یکی از اصلی ترین روش های تبلیغات و بازاریابی...
5 از 1 رای ثبت شده

نظر شما

ایده های عالی خود را وارد کنید