معرفی ۶ سایت دانلود موزیک بدون کپی رایت اینستاگرام و یوتیوب
یکی از دلایل حذف پست در یوتیوب و اینستاگرام، رعایتنکردن حق کپیرایت موزیکهایی است که در محتواها از آنها استفاده میکنید. یوتیوب و اینستاگرام با فناوریهای پیشرفته از انتشار آهنگهای کپی و بدون مجوز در پلتفرمهای خود جلوگیری میکنند. بنابراین این مقاله را بخوانید تا ضمن آشنایی با بهترین منابع دانلود رایگان موزیک برای تولید محتوا در یوتیوب و اینستاگرام، از تکرار اشتباه دیگران جلوگیری کنید.
یوتیوب و اینستاگرام؛ حافظان بزرگ کپیرایت
روزانه پیامهای زیادی درباره حذف پست، بستهشدن اکانت و… شبکههای اجتماعی دریافت میکنیم. اکثر پرسشکنندهها به دنبال راهی برای رفع اخطار کپی رایت در یوتیوب و اینستاگرام هستند. آنها به دلیل نقض قانون کپیرایت یا تکرار اشتباهات گذشته در این پلتفرمها دچار مشکلات بزرگی شدهاند.
نکتهای که بسیاری از ما بیتوجه از آن عبور میکنیم، این است که اینستاگرام و یوتیوب دو پلتفرم انتشار محتوای بینالمللی هستند. آنها باید دررابطهبا عملکرد خود به بزرگترین مجامع قانونی و قضایی دنیا پاسخگو باشند و در صورت تخلف، خسارتهای سنگینی بپردازند.
به همین دلیل، این دو پلتفرم برای تولید و انتشار محتوا قوانین سختگیرانهای در نظر گرفتهاند. اگرچه این قوانین برای خیلی از مردم جهان پذیرفته شده است؛ اما برای ما ایرانیها و آنهایی که قصد یوتیوبر شدن دارند، چالشبرانگیز است.
یوتیوب از سیستم Content ID برای شناسایی و آنالیز خودکار موسیقیهای منتشر شده در این پلتفرم استفاده میکند. اگر معلوم شود که منتشرکننده محتوا قانون کپیرایت را نقض کرده، ممکن است ویدئو حذف یا درآمدزایی آن متوقف شود. این موضوع به نحو دیگری در فیسبوک و اینستاگرام دیده میشود.
در اینستاگرام از ابزار Sound Collection برای تشخیص محتواهای نقضکننده قانون کپیرایت استفاده میشود. این ابزار نیز نظیر Content ID سیستم پیشرفتهای است و امکان دورزدن آن وجود ندارد یا بسیار مشکل است. این سیستم بعد از شناسایی محتوای غیرقانونی، محتوا را حذف، آن را بیصدا یا از پخششدنش جلوگیری میکند.
انواع لایسنس و مجوز کپیرایت موسیقی
گاهی ممکن است آهنگی که در یوتیوب منتشر میکنید، در اینستاگرام غیرقابلپخش باشد و برعکس. این به تفاوت سیاستهای دو پلتفرم و نوع مجوز موسیقیها برمیگردد. بنابراین تولید و انتشار محتوا در این پلتفرمها ساده نیست و باید با نکات و مفاهیم زیادی آشنا شوید.
گاهی خالق اثر شرایط استفاده رایگان از موسیقی خود را محدود میکند. او ممکن است در مجوز خود امکان استفاده از آهنگ را تنها برای یک پلتفرم داده باشد.
سؤال مهم این است که آیا مجوزی نیست که امکان استفاده از موسیقی را در هر پلتفرمی به ما بدهد؟ اکثر ما ایرانیها به دلیل شرایط اقتصادی و تحریمها به دنبال آهنگهایی با این مجوز هستیم.
آهنگهای در مالکیت عمومی (Public Domain Music)
همانطور که از نام این مجوز برمیآید، آهنگهای در مالکیت عمومی متعلق به عموم مردم است. به همین دلیل همه میتوانند از این آهنگها در تولید محتواهای خود در یوتیوب و اینستاگرام استفاده کنند، بدون اینکه لازم باشد از فرد یا نهادی اجازه بگیرند.
آهنگهایی که مجوز کپیرایت آنها منقضی شده، مانند شاهکارهای کلاسیک بتهوون در این دسته قرار میگیرند. همچنین گاهی خالق اثر، موسیقی خود را وارد مالکیت عمومی و Public Domain میکند.
آثار بدون کپیرایت (No Copyright Music)
آثاری هستند که از ابتدا سازندگانش مجوزی برای آنها در نظر نگرفتهاند. این آهنگها No Copyright Music هستند و میتوانید از آنها بدون هیچ محدودیتی در هر پلتفرمی استفاده کنید. ممکن است بعضی از آهنگها بهاشتباه برچسب بدون کپیرایت بگیرند که باید از درستی و اصالت آنها مطمئن شوید.
سایر مجوزها و لایسنس کپیرایت موسیقی
اگر یکی از تولیدکنندههای حرفهای محتوا باشید، آهنگهای رایگان و بدون مجوز نمیتواند نیازتان را برطرف کند. تعداد این آثار کم است و از طرفی، خیلی از آنها کیفیت و شرایط استفاده در اینستاگرام یا یوتیوب را ندارد. به همین دلیل باید آهنگهایی با انواع دیگر لایسنسها و مجوز کپیرایت تهیه کنید:
- Royalty-Free Licenses: بعد از خرید یا دریافت این لایسنس، امکان استفاده چندباره از آهنگ را خواهید داشت. بااینحال ممکن است صاحب اثر شرایط خاص و محدودکنندهای برای استفاده گذاشته باشد.
- مجوزهای Creative Commons (CC Licenses): این مجوز انواع مختلفی دارد؛ از جمله:
- CC BY استفاده از آهنگ در همهجا بهشرط ارجاع به مؤلف
- CC BY-NC بهرهمندی از موسیقی در پلتفرمهای مختلف برای اهداف غیرتجاری
- CC BY-ND بهکارگیری اثر بدون دخل و تصرف در آن
- و…
اینها تعدادی از مهمترین مجوزهایی است که در تولید محتوا در یوتیوب و اینستاگرام با آن سروکار دارید. برای استفاده از این مجوزها میتوانید از راهنمایی که در ادامه میآید، استفاده کنید.
چگونه از آهنگ دارای کپی رایت در یوتیوب استفاده کنیم؟
برای استفاده از موسیقی در ویدئوهای یوتیوب و اینستاگرام باید به مجوز و شرایط استفاده از آنها نگاه کنید. همانطور که گفتیم استفاده از آهنگهای دارای مالکیت عمومی (Public Domain Music) و آثار بدون کپیرایت (No Copyright Music) آزاد است. بنابراین نیازی به ذکر نام صاحب اثر یا منبع در محتوای خود ندارید.
شرایط برای استفاده از آهنگهای رویالتی فری (Royalty Free) متفاوت است. این به پولی بودن آهنگ، شرط استفاده از آن (تجاری یا غیرتجاری بودن)، لزوم ذکر نام صاحب اثر و پلتفرم مجاز برای انتشار بستگی دارد. قبل از استفاده باید درباره این شرایط که معمولاً در صفحه توضیحات آهنگ میآید، مطمئن شوید.
انتشار آهنگهای Creative Commons (CC Licenses) در یوتیوب و اینستاگرام تا حدودی مشابه شرایط رویالتی فری است. این آثار نیز ممکن است رایگان در اختیار عموم قرار بگیرد اما قبل از استفاده باید مطمئن باشید که شرایط مجوز رعایت میکنید. اکثر آهنگهای با این مجوز باید به کانال (اکانت) یا وبسایت صاحب اثر لینک شوند.
مطلب مرتبط: درآمد هر ۱۰۰۰ بازدید یوتیوب چند دلار است؟
از کجا بفهمیم موزیک کپی رایت دارد؟
چگونه بفهمیم موزیک ما کپی رایت دارد؟ یوتیوب و اینستاگرام هر دو مجهز به سیستمهایی هستند که در صورت نقض قوانین کپیرایت آهنگ، ما را مطلع میکنند. در این صورت، یوتیوب پیامهایی مانند Copyright Claim مطالبه کپیرایت میدهد و جلوی انتشار ویدئو را میگیرد.
اینستاگرام نیز مشابه یوتیوب در صورت نقض قانون کپیرایت به ما اخطار میدهد. همچنین به دلیل نقض قوانین، ممکن است ویدئو حذف یا بیصدا منتشر شود. ابزارها و روشهای دیگری نیز برای تشخیص نوع مجوز لایسنس آهنگها وجود دارد که عبارتاند از:
سایت تشخیص کپی رایت موزیک برای یوتیوب و اینستاگرام
- Pdinfo: با این سایت میتوانید بر اساس نام آهنگ، بفهمید آیا موزیک حق انتشار دارد یا نه!
- Eproves: با واردکردن نام آهنگ و اسم خواننده، نوع مجوز آهنگ را پیدا میکنید.
- Easysong: برای فهمیدن وضعیت کپیرایت موسیقی باید نام آهنگ یا خواننده آن را در این سایت وارد کنید.
سایتهای دانلود آهنگ بدون کپی رایت رایگان
سایتهای Audio Library یوتیوب و Sound Collection فیس بوک، بهترین منابع دانلود رایگان موزیک هستند که میلیونها موزیک را در خود جای دادهاند. شما میتوانید آنها را دانلود و با رعایت شرایط لایسنس در محتوای خود استفاده کنید.
سایت آهنگ بدون کپیرایت ایرانی کداماند؟ این سؤال را کاربران زیادی از ما میپرسند. برخی از آهنگهای ایرانی هم نسخه بدون کپیرایت در سایتهای زیر دارند. اگر پیدا نکردید، پیشنهاد میکنیم از سایتهای ایرانی دانلود کنید و سپس در سایتهای تشخیص کپیرایت قرار دهید. از این طریق مطمئن شوید که در تولید محتوا قانون کپیرایت را نقض نمیکنید.
۱. Audio library
کتابخانه صوتی یوتیوب Audio library معروفترین سایت دانلود موزیک بدون کپیرایت است. این کتابخانه مملو از آهنگها و افکتهای صوتی مختلف است که میتوانید بدون نگرانی در ویدئوهای خود استفاده کنید. بااینحال ممکن است بعضی از موزیکهای این کتابخانه نیاز به ذکر منبع و خالق داشته باشد که در توضیحات آهنگ آمده است.
۲. sound collection
برای تولید محتوا در اینستاگرام میتوانید از کتابخانه صوتی شرکت متا Sound Collection استفاده کنید. آهنگهای این مجموعه رایگان هستند؛ اما بهکارگیری آنها باید تحت شرایط آمده در مجوز باشد. مثلاً ممکن است استفاده از آنها در یوتیوب مجاز نباشد یا لازم باشد نام منبع و خالق اثر را در محتوا بیاورید. پس حتما از سایت های تشخیص کپی رایت برای آن استفاده کنید.
۳. Pixabay
یکی از بهترین سایتها برای دانلود رایگان موسیقی، عکس و ویدئو Pixabay است. آثار موجود در این پلتفرم از نوع Creative Commons Zero (CC0) هستند، یعنی شما میتوانید بدون محدودیت و بدون ذکر منبع از آنها استفاده کنید. این وبسایت ابزار فوقالعادهای برای یوتیوبرها و سازندگان محتواست.
اگر به دنبال ایده و محتوا برای یوتیوب هستید، این مقاله را حتما مطالعه کنید: 21 ایده پولساز برای ساخت ویدیو در یوتیوب
۴. NoCopyrightSounds (NCS)
یکی از کانالهای یوتیوب که امکان دانلود رایگان موسیقی از آن را دارید، NoCopyrightSounds (NCS) است. آهنگهای NCS بدون کپیرایت هستند؛ اما شرط استفاده از آنها، ذکر نام کانال و آهنگ در توضیحات ویدئو است. اگر برای تولید محتوا به آهنگهایی در سبک الکترونیک و پاپ احتیاج دارید، کانال یوتیوب NoCopyrightSounds را فراموش نکنید.
محاسبه و نقد کردن درآمد یوتیوب
ثبت کانال۵. Free Music Archive (FMA)
این سایت یکی از قدیمیترین گنجینههای موزیکهای رایگان و بدون کپیرایت است. تعدادی از آهنگهای این مجموعه تحت لایسنس Creative Commons هستند که میتوانید با ذکر منبع و شرایط دیگر از آنها استفاده کنید. تنوع زیادی از موسیقیهای رایگان در فری موزیک آرشیو Free Music Archive (FMA) یافت میشود.
۶. BenSound
وبسایت Bensound نیز توانسته نیاز بسیاری از کاربران و تولیدکنندههای محتوا را برطرف کند. با اینکه آهنگ رایگان زیادی در این سایت موجود است اما برای استفاده تجاری از بعضی آهنگها باید لایسنس بخرید. این سایت یکی از منابع قدیمی و معتبر دانلود رایگان موسیقی است و باید شرایط مجوز، مانند ذکر منبع را در تولید ویدئو رعایت کنید.
علاوه بر منابعی که در اینجا نام بردیم، وبسایتها و پلتفرمهای دیگری نیز برای تولید محتوا وجود دارند. این منابع رایگان نیستند و برای استفاده از مجوز باید لایسنس یا اشتراک بخرید:
دانلود آهنگ بدون کپیرایت از تلگرام
یکی دیگر از منابع دانلود آهنگ بدون کپیرایت برای اینستاگرام و یوتیوب، جستجو در کانالهای تلگرام است. اگرچه استفاده از این منابع در بین یوتیوبرها و تولیدکنندههای محتوای تازهکار رایج است؛ اما آنها به طور کامل قابلاعتماد نیستند.
چرا دانلود موزیک بدون کپیرایت از تلگرام اشتباه است؟
- شفاف نبودن منبع موسیقی: در کانالهای تلگرامی، شما نمیدانید موسیقی از کجا به دست آمده و آیا تحت قانون کپیرایت هستند یا نه.
- احتمال دریافت اخطار: این کانالها و رباتها منابع رسمی نیستند. حتی اگر تضمین کنند که آهنگ بدون کپیرایت است، احتمال دریافت اخطار از یوتیوب و اینستاگرام وجود دارد.
- مشخص نبودن اطلاعات مجوز: برای استفاده از آهنگهای Creative Commons یا Royalty-Free باید شرایط استفاده را بدانید. معمولاً کانالهای تلگرامی اطلاعات مربوط به لایسنس آهنگ را درج نمیکنند.
- دردسرهای بزرگ: اگر از موسیقی دارای کپیرایت برای تولید محتوا استفاده کنید، در مواردی ممکن است دچار مشکلات حقوقی جدی شوید. صاحب اثر باتوجهبه لایسنس آهنگ خود میتواند از شما به دلیل نقض حقوق مالکیت معنوی شکایت کند.
- کیفیت پایین و احتمال تقلب: برخی از کانالهای تلگرامی، آهنگهای بیکیفیت یا نسخههای تغییریافته موسیقی را برای دانلود به اشتراک میگذارند. حتی در چنین شرایطی ممکن است سیستمهای تشخیص آهنگ یوتیوب و اینستاگرام نسخه اصلی را شناسایی کنند و شما را به دردسر اندازند.
- نبود پشتیبانی و پاسخگویی: کانالها و رباتهای تلگرامی، پشتیبانی و پاسخگویی وبسایتهای معتبری نظیر Epidemic Sound را ندارند.
- ریسک بستهشدن اکانت: اگر برای یکبار استفاده از آهنگهای تلگرامی بدون کپیرایت در یوتیوب و اینستاگرام به مشکل برنخوردید، این دلیل بر بیخطر بودن این منابع نیست. در صورت نقض مکرر قوانین با مشکلات جدی بستهشدن حساب روبهرو میشوید.
- تغییرات در قوانین کپیرایت: قوانین و شرایط کپیرایت در یوتیوب و اینستاگرام به طور مرتب در حال تغییر است. کانالها و رباتهای قدیمی تلگرام منابع معتبر و قابلاعتمادی برای دانلود آهنگ نیستند.
با همه اینها، اگر میخواهید از تلگرام آهنگ رایگان بدون کپیرایت دانلود کنید به کانالهای زیر سر بزنید. این نکته را به یاد داشته باشید که قبل از استفاده از آهنگ، لایسنس آن را در سایتهای معتبری که معرفی کردیم، چک کنید.
کانال تلگرام دانلود موزیک بدون کپی رایت
- کانال NON COPY RIGHT SOUNDS (لینک)
- کانال Eminem Archive (لینک)
- کانال No Copyright Music (لینک)
- کانال nocopyright (لینک)
سخن پایانی؛ احترام به قانون شرط ادامه کار
در این مقاله انواع مجوزهای کپیرایت موسیقی را معرفی کردیم. همچنین شما را با منابع رایگان موزیک بدون کپیرایت برای یوتیوب و اینستاگرام آشنا کردیم. برای استفاده از آهنگهای این منابع باید به شرایط استفاده از آنها توجه کنید و در صورت نیاز از منبع و خالق اثر نام ببرید. رعایت قانون کپیرایت یکی از مهمترین موارد در تضمین فعالیت ادامهدار شما در یوتیوب و اینستاگرام است.
آیا تجربه استفاده از منابع معرفیشده در این مقاله را داشتهاید؟ لطفاً نظر و تجربه خودتان را برای ما و دیگران همراهان افراک بنویسید.
- انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز + ویژگیها و تفاوتها
- چگونه با ارزهای دیجیتال، اکانت گوگل ادز را شارژ کنیم؟
- آیا حذف ویدیو در یوتیوب بر مانیتایز شدن کانال تأثیر میگذارد؟
- تغییر بزرگ در یوتیوب؛ آیا آپدیت جدید یوتیوب باعث نارضایتی کاربرانش شده است؟
- حواشی انتخابات آمریکا: کامالا هریس از تبلیغات گوگل به نفع خودش سوء استفاده کرد!
چرا اطلاعات غلط میدین؟
mix kit که کپی رایت داره
من خودم ازش دانلود کردم و پستم پاک شد
سلام دوست عزیز، الگوریتم های یوتیوب در حال آپدیت هستند همیشه، توصیه میکنم قبل از انتشار، اخطار یوتیوب را برای کپی رایت چک کنید. با آرزوی موفقیت برای شما
برای دریافت اهنگهای وسترن هستن وحق انتشار دارد برای استفاده در فیلم به چه سایتی مراجعه کنم سپاسگزارم
سلام و عرض ادب
در تمامی سایت هایی که معرفی شده است، میتوانید ژانر و یا واژه خود را سرچ کنید و موزیک مد نظر را دانلود کنید.