اشتباهات گوگل ادز که بودجه تبلیغات را هدر میدهند

مدیریت کمپینهای تبلیغاتی در گوگل ادز (Google Ads) یک فرآیند پیچیده و نیازمند تخصص و تجربه کافی است. عدم رعایت اصول و نکات مهم در این زمینه میتواند منجر به هدر رفتن بودجه و کاهش بازدهی کمپینهای شما شود. در ادامه به مهمترین اشتباهات گوگل ادز که تبلیغات را هدر میدهند و برای تنظیم و مدیریت کمپینهای گوگل ادز باید از آنها اجتناب کنید، اشاره میکنیم. سعی کنید از همان ابتدای ساخت و اجرای کمپین همه این موارد را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را از تبلیغات بگیرید.
عدم رعایت نکات زیر در تبلیغات در گوگل ممکن است باعث شود، بودجهتان را از دست بدهید. در درجه اول باید مطمئن شوید که گوگل ادز برای خدمات یا محصولات شما مناسب است. برای این منظور میتوانید از طریق سرویس مشاوره گوگل ادز از کارشناسان بخواهید تا به صورت رایگان بررسیهای لازم را انجام دهند.
✔️عدم تعیین اهداف دقیق کمپین و استراتژیهای تعیین قیمت
قبل از شروع، باید هدف اصلی از تبلیغات خود را مشخص کنید. آیا تمرکز شما بر افزایش ترافیک ورودی سایت است، یا به دنبال جذب لید (Lead Generation) و تعامل کاربران هستید؟ عدم شناسایی و درک صحیح از استراتژیهای کمپین باعث میشود اهداف با روشهای اجرایی همخوانی نداشته باشند و در نتیجه، استراتژیهای قیمتگذاری (Bidding Strategies) و تنظیمات کمپین به درستی انتخاب نشوند. در تعیین اهداف کمپین گوگل ادز درباره انواع اهداف برای همه کمپینها صحبت کردیم. این اهداف شامل افزایش فروش، افزایش لید، افزایش ترافیک وبسایت و افزایش آگاهی از برند هستند.
✔️عدم ایجاد ادگروپهای (Ad Groups) مناسب
در ادگروپ در گوگل ادز چیست گفتیم که برای تبلیغات در گوگل، بهبود هدفگذاری و مدیریت بهتر بودجه و تبلیغات لازم است که ادگروپ ایجاد کنید. با این حال بسیاری از تبلیغکنندگان، همه کلمات کلیدی خود را در یک ادگروپ قرار میدهند. این کار باعث میشود نتوانید تبلیغات مرتبط و هدفمندی را برای هر دسته از کلمات کلیدی ایجاد کنید. عدم ایجاد ادگروپهای (Ad Groups) مجزا و سازمانیافته، باعث کاهش کیفیت و ارتباط تبلیغات با کلمات کلیدی میشود و این موضوع مستقیماً بر امتیاز کیفی (Quality Score)، به خصوص فاکتور Ad Relevancy، تأثیر منفی میگذارد. هرچه ادگروپهای شما هدفمندتر و متمرکزتر باشند، کنترل بیشتری بر نمایش تبلیغات و ورودیهای خود خواهید داشت.
✔️بیتوجهی به تنظیمات زمانبندی و موقعیت جغرافیایی تبلیغات
استفاده نکردن از تنظیمات زمانبندی نمایش آگهی (Ad Scheduling) و انتخاب نادرست موقعیت جغرافیایی (Location Targeting) یکی از اشتباهات گوگل ادز است که میتواند بودجه شما را هدر دهد. نادیده گرفتن زمانبندی تبلیغات و هدفگذاری جغرافیایی باعث میشود تبلیغات شما در زمانها یا مکانهایی نمایش داده شوند که مخاطب هدف شما حضور ندارد و با اینکه پشتیبانی مناسبی از سمت شما در آن ساعات انجام نمیگیرد در نتیجه کلیکهای بیارزش دریافت خواهید کرد و همچنین ممکن است برند شما در نتیجه عدم پاسخگویی مناسب تحت تاثیر قرار بگیرد.
مطلب مرتبط: آموزش نحوه زمانبندی تبلیغات گوگل
✔️عدم استفاده از فیلدهای آگهی یا Ad Extensions
استفاده نکردن از Ad Extensions (مانند Sitelinks ،Callouts و Structured Snippets) یک اشتباه بزرگ در تبلیغات گوگل است. این فیلدها نه تنها باعث افزایش جذابیت آگهی و نرخ کلیک (CTR) میشوند، بلکه فضای بیشتری را در نتایج جستجو به آگهی شما اختصاص میدهند. فیلدهای آگهی فضای بیشتری را اشغال میکنند و باعث میشوند تبلیغ شما در مقایسه با رقبا بزرگتر و برجستهتر به نظر برسد. این موضوع به طور طبیعی توجه کاربر را بیشتر جلب کرده و به بیشتر دیدهشدن تبلیغات شما نسبت به رقبا کمک میکند که در نتیجه نرخ تبدیل و تعامل با خدمات شما بیشتر خواهد بود. در نرخ تبدیل چیست گفتیم که این مقدار چگونه به دست میآید و چه عواملی روی آن تاثیر میگذارند.
اگر تازه کار هستید برای اینکه از از دست دادن بودجه خود جلوگیری کنید، بهتر است از همان ابتدا با کارشناسان افراک در ارتباط باشید و اکانت مدیریت شده تهیه کنید. مدیریت اکانت گوگل ادز و سپردن مدیریت کمپینها به اکانت منیجرهای اختصاصی و با تجربه به شما کمک میکند تا در زمان و بودجه خود صرفه جویی کنید.

افراک، به عنوان پریمیر پارتنر گوگل در ایران، تمامی کمپینهای گوگل ادز شما را به صورت حرفه ای، بررسی و مدیریت خواهد کرد
✔️فعال بودن بخش Search network و Display network در setting کمپین
فعال نگه داشتن همزمان بخش Search Network و Display Network نیز یکی دیگر از اشتباهات در تنظیمات یک کمپین است. بسیاری از تبلیغکنندگان، به ویژه افراد تازهکار، تصور میکنند با این کار میتوانند دامنه دسترسی تبلیغات خود را به حداکثر برسانند، اما بدون دانش جایگاه های نمایش این دو، در عمل این تصمیم منجر به هدر رفت شدید بودجه و کاهش بازدهی کمپین شود. Display Network یک شبکه گسترده از سرویس های پارتنر گوگل نظیر وبسایتها، اپلیکیشنها و سایر پلتفرمهای مختلف است و در صورتی که تمرکز شما صرفا روی تبلیغات سرچ گوگل باشد، با فعال نگه داشتن این گزینه هدفگداری نامرتبطی را خواهید داشت.
✔️عدم بهینهسازی صفحات فرود (Landing Pages)
عدم بهینهسازی صفحات فرود (Landing Pages) یکی از اشتباهات گوگل ادز است که میتواند تأثیر مخربی بر نتایج کمپینهای تبلیغاتی شما داشته باشد و بودجه تبلیغات شما را هدر دهد. هدایت بازدیدکنندگان به لندینگ پیج نامناسب، لینک کردن تبلیغات به صفحات فرود غیر مرتبط و در کل صفحات فرود نامناسب، تجربه کاربری را به شدت خراب کرده و نرخ تبدیل را کاهش میدهد.
هدف اصلی این صفحه، تبدیل بازدیدکننده به مشتری (یا انجام یک اقدام خاص مانند پر کردن فرم، دانلود کاتالوگ یا تماس تلفنی) است. صفحه فرود شما در واقع پلی بین تبلیغ و هدف نهایی کسبوکار شما است. هرچه صفحه کاربری ضعیف باشد، منجر به سردرگمی کاربر، افزایش نرخ پرش (Bounce Rate)، تجربه کاربری ضعیف و صرفاً هدر رفتن بودجه شما بدون هیچگونه تعاملی خواهد شد. صفحه فرود باید مستقیماً با محتوای آگهی مرتبط بوده و اطلاعات مورد نیاز کاربر را به سادگی در اختیار او قرار دهد.

راهنمای طراحی لندینگ پیج برای کمپینهای تبلیغاتی
✔️تارگت نکردن کاربران موبایل
نکته بسیار مهم دیگر، ریسپانسیو بودن صفحه فرود برای دستگاههای موبایل است. با توجه به رشد روزافزون استفاده از موبایل، عدم توجه به کاربران موبایل میتواند فرصتهای زیادی را از بین ببرد. بنابراین، تنظیمات لندینگ پیج میبایست متناسب با موبایل بهینه سازی گردد. مطمئن شوید که لندینگ پیجهای شما برای موبایل کاملاً بهینهاند و تنظیمات مربوط به نمایش آگهی در دستگاههای مختلف را بررسی کنید. عدم بهینهسازی برای موبایل به معنای از دست دادن بخش بزرگی از مخاطبان بالقوه است.

✔️عدم بررسی دقیق کلیدواژهها و استفاده از کلمات کلیدی نامناسب
همه کلمات کلیدی که در ابزار گوگل کیورد پلنر معرفی میشوند، Broad Match هستند، اما برای استفاده از آنها در ادگروپهایتان نمیتوانید همه آنها را به صورت انطباق گسترده وارد ادگروپ خود کنید.
در واقع شما باید بدانید انواع کلمات کلیدی از نظر انطباق چطور در جذب ترافیک به شما کمک میکنند. اشتباهاتی که ممکن است در انتخاب کلمه کلیدی داشته باشید:
عدم تحقیق برای کلمات کلیدی و استفاده نادرست از Match Typeها
یکی از اشتباهات گوگل ادز که تبلیغات را هدر میدهند، عدم تحقیق کلمات کلیدی تبلیغاتی درست و همچنین استفاده نامناسب از فرمتهای Match Type کیوردها (انطباق کلمات کلیدی) است. در وهله اول مهم است که کیوردهای استفاده شده در تبلیغات با استفاده از ابزارهایی مانند Keyword Planner بررسی شوند تا بهترین کیوردها با ظرفیت تبلیغاتی مناسب انتخاب شده و از کیوردهایی با محتوای اطلاعات عمومی که هدف تجاری ندارند، خودداری گردد.
بطور مثال زمانی که برای حوزه خرید محصولات تهویه قصد تبلیغات دارید اگر از کلیدواژه کولر در تبلیغات استفاده کنید، ممکن است در سرچ ترم ها مواردی نظیر تعمیر کولر٬ کولر گازی چیست٬ خرید کولر آبی و….. توسط کاربران سرچ شود که هدف شما از تبلیغات هدفمند نبوده و صرفا کلیک خورده و هزینه شما کسر خواهد شد.
انواع مچ تایپها عبارت است از Broad Match ،Phrase Match ،Exact Match
- Broad Match (انطباق گسترده): بسیاری از افراد تصور میکنند با استفاده از Broad Match میتوانند بیشترین ورودی را در نتایج جستجوی گوگل داشته باشند. اما از هدر رفت بودجه در ورودیها و نمایش تبلیغ در جستجوهای بسیار نامرتبط و کاهش امتیاز کیفی غافل هستند.
- Exact Match (انطباق دقیق) و Phrase Match (انطباق عبارتی): استفاده از این Match Typeها، به خصوص در شروع ساخت کمپین، کمک میکند تا کنترل بیشتری روی هزینه و سرچ ترم (Search Term) ورودیهای کمپین تبلیغاتی داشته باشید. این Match Typeها ترافیک هدفمندتری را جذب میکنند و در نتیجه نرخ تبدیل اولیه بالاتر خواهد بود. با Exact Match، تبلیغ شما فقط برای جستجوهایی نمایش داده میشود که دقیقاً عبارت کلمه کلیدی شما باشند مانند خرید گولر گازی هایسنس و در Phrase Match، تبلیغ شما برای جستجوهایی نمایش داده میشود که عبارت کلمه کلیدی شما را شامل شوند، حتی اگر کلمات دیگری قبل یا بعد از آن وجود داشته باشد و یا سرچ شوند. مانند “کولر گازی” در این صورت اگر کاربر خرید کولر گازی گرین٬ قیمت کولر گازی را سرچ کند کیورد شما در نتایج جستجو نشان داده خواهد شد.
بنابراین با انتخاب صحیح و ترکیب هوشمندانه این Match Typeها بر اساس اهداف و بودجه کمپین، میتوانید از هدررفت منابع جلوگیری کرده و ترافیک هدفمندتر و باکیفیتتری را جذب کنید.
عدم استفاده از کلمات کلیدی منفی (Negative Keywords)
یکی از رایجترین و پرهزینهترین اشتباهات، عدم استفاده از کلمات کلیدی منفی است. این کلمات به شما کمک میکنند تا تبلیغاتتان در جستجوهای نامرتبط نمایش داده نشوند و از صرف هزینه برای کلیدواژههای غیر سودمند جلوگیری کنید.در واقع با فیلتر کردن ترافیک نامرتبط، مطمئن خواهید بود که بودجه تبلیغاتی شما فقط برای مخاطبانی صرف میشود که به دنبال محصول یا خدمت واقعی شما هستند و احتمال تبدیل آنها به مشتری بالاتر است.
برای اینکه با کلمات کلیدی منفی بیشتتر آشنا شوید در کلمات کلیدی منفی گوگل ادز نحوه انتخاب و اضافه کردن کلمات کلیدی منفی بعد از سااخت کمپین را آوردهایم.
✔️صرف هزینه برای کلیدواژههای غیر سودمند
یکی دیگر از اشتباهات رایج گوگل ادز که بودجه شما را هدر میدهند، پیشنهاد قیمت برای کلمات کلیدی عمومی، نامرتبط یا با رقابت بالا و بدون نیت خرید است. این شامل پیشنهاد قیمت برای کلمات کلیدی با حجم جستجوی کم و بدون تبدیل نیز میشود. به جای آن، روی کلمات کلیدی هدفمند که منجر به خرید و تبدیل میشوند تمرکز کرده و از هدر رفتن بودجه برای جستجوهای نامرتبط جلوگیری کنید.
✔️عدم نظارت، بررسی و بهینهسازی مستمر کمپین تبلیغاتی
کمپینهای گوگل ادز نیاز به بهینهسازی مداوم دارند. بررسی نمایش و کلیک، نرخ کلیک (CTR)، سهم نمایش (Impression Share)، جایگاه کمپین تبلیغاتی نسبت به رقبا و امتیاز کیفی تبلیغات از جمله فاکتورهای اصلی برای بررسی روند کمپین میباشند. بدون تحلیل منظم دادهها، نمیتوانید نقاط ضعف و قوت کمپین خود را شناسایی کرده و بهینه سازی دقیقی داشته باشید.
در بهینه سازی کمپین گوگل ادز گفتیم که با 3 راهکار و انتخاب کلمه کلیدی مناسب، در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید؛ در کمپین هزینه کلمات کلیدی را بررسی کرده، هزینه به ازای هر کلیک CPC، تناسب کلمات کلیدی با کمپین، بهینهسازی برای موبایل، انتخاب نوع استراتژی متناسب با کسب و کار و غیره را بررسی کنید.
✔️چشمپوشی از تنظیمات ردیابی تبدیل (Conversion Tracking)
یکی دیگر از اشتباهات گوگل ادز که بودجه شما را هدر میدهد، عدم تنظیم و Track کردن کانورژنها است. ردیابی نرخ تبدیل یا کانورژن ترکینگ در گوگل ادز یکی از عوامل تاثیرگذار در آنالیز و بهینهسازی عملکرد کمپین میباشد و برای سنجش موفقیت کمپینهای تبلیغاتی ضرووری است و اطلاعات خوبی درباره وضعیت کمپین گوگل ادز و مدیریت بهتر آنها ارائه میدهد. اگر ندانید چه نوع تبلیغاتی، کدام کمپینها و یا حتی چه کیبوردهایی منجر به فروش یا لید میشوند، نمیتوانید کمپینهای خود را بهینه کنید، بودجه بندی مناسبی را اختصاص داده و بازگشت سرمایه (ROI) خود را اندازهگیری کنید.
در ردیابی نرخ تبدیل گوگل ادز گفتیم که این کار به اندازهگیری اثربخشی کمپینها، بهینهسازی تبلیغات، بازگشت سرمایه (ROI)، فهم رفتار مشتری کمک میکند. برای فعالسازی ردیابی نرخ تبدیل باید وارد اکانت گوگل ادز خود شده و از بخش Conversion در منوی Measurement یک اقدام تبدیل جدید بسازید. سپس باید تگ گوگل را برای ردیابی نرخ تبدیل تنظیم کنید.
✔️نادیده گرفتن امتیاز کیفی
نادیده گرفتن امتیاز کیفی به معنای پرداخت هزینه بیشتر برای کلیکها و کاهش رتبه آگهی شما و یکی از اشتباهات گوگل ادز است که بودجه شما را هدر میدهد. بهبود امتیاز کیفی، هزینهها را کاهش و عملکرد را بهبود میبخشد. امتیاز کیفی عددی بین ۱ تا ۱۰ است که گوگل به کلمات کلیدی شما اختصاص میدهد و شامل سه فاکتور page experience ،Ad relevance ،Expected CTR میباشد. هرچه در این بخش امتیاز کاملتری را دریافت کنید، هزینهها کاهش و عملکرد شما بهبود پیدا خواهد کرد. این امتیاز بازتابی از ارتباط و کیفیت کلمات کلیدی، تبلیغات و صفحات فرود شما است.
با اجتناب از این اشتباهات رایج گوگل ادز و تمرکز بر بهینهسازی مستمر بر اساس دادهها، میتوانید کارایی کمپینهای گوگل ادز خود را به طور چشمگیری افزایش داده و به اهداف بازاریابی خود دست یابید.
نظر شما
ایده های عالی خود را وارد کنید