برای مشاهده گزارش افراک ۱۴۰۱ کلیک کنید.
مشاهده

بلاگر چیست و چگونه یک بلاگر موفق شویم؟

بلاگر چیست و چگونه یک بلاگر موفق شویم؟

در گذشته، منظورمان زمانی است که هنوز فضای مجازی خیلی بین مردم جا نیفتاده بود، کسی حتی فکرش را هم نمی‌کرد که یک روز شغلی به نام بلاگری به وجود بیاید. اما امروزه، بعد از محبوب شدن این نوع فعالیت‌ها در دنیا کمتر کسی هست که نداند شغل بلاگر چیست. شاید فکر کنید که بلاگرها خیلی راحت پول درمی‌آورند و هیچ زحمتی نمی‌کشند. برای همین با خودتان می‌گویید: «پس، ما هم برویم و بلاگر شویم!».

اما اگر از ما می‌شنوید، این خیال خام را از ذهن‌تان بیرون کنید. شاید هرکسی بتواند بلاگر شود اما بلاگر خوبی بودن، هنر می‌خواهد! اگر واقعا جدی هستید و سوال “چگونه بلاگر شویم” ذهن شما را به خود درگیر کرده است و می‌خواهید تبدیل به یک بلاگر عالی شوید، باید بدانید که راه پر پیچ‌وخمی در انتظارتان است. اما اصلا نگران نباشید. چون ما اینجا هستیم و هر چیزی که برای بلاگر شدن لازم است بدانید را به شما آموزش می‌دهیم. پس تا انتهای این مقاله با افراک همراه باشید تا یاد بگیرید بلاگر چیست و چگونه می‌توانیم یک بلاگر موفق شویم.

مطلب مرتبط
الگوریتم جدید اینستاگرام ۲۰۲۱: چرا بازدید پست های اینستاگرام کم شده است؟

بلاگر چه کسی است؟

برای این که متوجه شوید به چه کسی بلاگر می‌گویند، باید اول از همه معنای بلاگ را یاد بگیرید. اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، بلاگ در اصل یک کلمه انگلیسی است و فرم کوتاه شده وبلاگ است. پس واضح است که بلاگر یعنی وبلاگ نویس. خب تا اینجای کار که همه‌چیز روشن بود. اما جالب است بدانید که رفته‌رفته معنای بلاگر تغییر کرده است و دیگر فقط به وبلاگ نویسی ساده محدود نمی‌شود. این روزها به کسی بلاگر می‌گویند که بتواند در فضای مجازی در یک زمینه خاص معروف شود و مخاطبان زیادی جذب کند. سپس برای آن‌ها تبدیل به یک الگو شود و با تولید محتوا در فضای مجازی بر طرز فکر مخاطبان خود تاثیر بگذارد.

مطلب مرتبط
نحوه کسب درآمد از یوتیوب در ایران

برای مثال یک فود بلاگر (food blogger)، غذاهای مختلف را تست می‌کند، دستور پخت آن‌ها را آموزش می‌دهد و رستوران‌هایی که کارشان خوب است را معرفی می‌کند. در نتیجه مخاطبان آن شخص به همان رستورانی می‌روند که او آن را تبلیغ کرده و از آن راضی بوده و همان غذایی را سفارش می‌دهند که او آن را امتحان کرده است. در واقع مخاطبان یک بلاگر او را الگوی خود می‌دانند، حرف‌ها و نظراتش را کاملا قبول دارند و سعی می‌کنند که تمام رفتارهای او را موبه‌مو انجام بدهند.

چگونه بلاگر شویم

البته علاوه بر فود بلاگرها، بلاگرهای دیگری هم وجود دارند که در زمینه‌های مخصوص به خودشان فعالیت می‌کنند. مثلا تراول بلاگرها (travel blogger) که بلاگر سفر هستند و نقاط دیدنی شهرها و کشورهای مختلف را معرفی می‌کنند. یا مثلا بیوتی بلاگرها (beauty blogger) که در زمینه لوازم آرایشی متخصص هستند و محصولات آرایشی و بهداشتی باکیفیت را تبلیغ می‌کنند. هرکدام از این بلاگرها در زمینه‌ای که در آن اطلاعات و تخصص لازم را دارند فعالیت و کسب درآمد می‌کنند.

مطلب مرتبط

درآمد هر ۱۰۰۰ بازدید یوتیوب چند دلار است؟

خالی از لطف نیست که بدانید در این دنیای مدرن، بلاگر بودن در لیست شغل‌های پردرآمد قرار گرفته و اخیرا این شغل علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده است. اما این‌طور نیست که هرکسی از راه برسد، یک گوشی دستش بگیرد و فکر کند که دیگر بلاگر شده و قرار است پول پارو کند. شاید خیلی‌ها مخاطبان زیادی در فضای مجازی داشته باشند اما بلاگرهای موفقی نباشند. چرا؟! چون این کار اصول خاص خودش را دارد و مهارت می‌خواهد.

چگونه به یک بلاگر موفق تبدیل شویم؟

برای این که بتوانید به یک بلاگر موفق تبدیل شوید باید با چهارچوب و اصول آن آشنا شوید. اما قبل از آن باید بدانید که برای بلاگر شدن بهتر است دو مهارت زیر را تقویت کنید:

  1. فنی: وقتی که تصمیم می‌گیرید بلاگر شوید باید از بعضی مسائل فنی سر در بیاورید. مثلا این که چه پلتفرم‌هایی برای کار بلاگری بهتر هستند، یا مثلا یک بلاگر چگونه باید محتوای خود را تولید و آن را به اشتراک بگذارد و کلی موارد دیگر.
  2. عاطفی: مثلا به چه زمینه‌ای برای تولید محتوا علاقه‌مند هستید؟ آیا خلاقیت لازم را دارید یا نه؟ همه این سوال‌ها اهمیت دارند و مسلما باید در گوشه ذهن‌تان برای آن‌ها پاسخ مناسبی داشته باشید.

مطلب مرتبط
چگونه موضوع پر بازدید برای کانال یوتیوب انتخاب کنیم؟

همه این حرف‌ها که بگذریم، نوبتی هم که باشد نوبت نکات طلایی است. مراحلی که لازم است برای بلاگر شدن طی کنید به شرح زیر هستند:

1. از خودتان بپرسید که چرا می‌خواهید بلاگ بسازید!

اولین کاری که باید بکنید این است که از خودتان بپرسید که اصلا چرا می‌خواهید بلاگ بسازید؟ شاید با خودتان بگویید که من می‌خواهم بلاگر شوم تا به مردم چیزهایی را یاد بدهم که شخص دیگری آن‌ها را به خوبی من بلد نیست، یا مثلا می‌خواهم به مردم کمک کنم تا تصمیمات بهتری بگیرند.

راستش را بخواهید گفتن این حرف‌ها خیلی راحت است اما وقتی درگیر جزییات می‌شوید، تازه می‌فهمید که عمل کردن به همین حرف‌های ساده چقدر سخت است. پس از خودتان بپرسید که:

  • قرار است چه چیزهایی به دیگران یاد بدهم؟
  • مطالبی که قرار است یاد بدهم، به درد چه کسانی می‌خورد؟ مخاطبان من چه کسانی هستند؟
  • هدف واقعی من از بلاگر شدن چیست؟ فقط به فکر پول درآوردن هستم یا واقعا به راهنمایی و کمک کردن به دیگران علاقه دارم؟  
  • در دنیا بلاگرهای بسیاری وجود دارند، چه چیزی من را نسبت به آن‌ها خاص و متمایز می‌کند؟

بعد از این که اهداف و جزئیات کار خود را مشخص کردید، برای خودتان برنامه‌ای بچینید تا به آن هدف برسید.

بلاگر چیست

2. محتوای عالی تولید کنید.

همان‌طور که می‌دانید، هر روز دارد به تعداد بلاگرها اضافه می‌شود. در نتیجه یکی از بهترین راه‌هایی که باعث می‌شود تا توجه دیگران را به خود جلب کنید، تولید محتوای باکیفیت است. برای این که بتوانید محتوای جذاب تولید کنید باید بدانید که مخاطب دقیقا به چه چیزی علاقه دارد و دنبال چیست. بعد از این که متوجه شدید مخاطب از شما چه می‌خواهد، می‌توانید با خیال راحت محتوای خوب و مناسب تولید کنید.

اگر به اهمیت ارتباط بین محتوا و مخاطب پی برده‌اید، می‌توانید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. چون با استفاده از این برنامه دیگر نیازی نیست که تیری در تاریکی بیندازید! یعنی لازم نیست که محتواهای مختلف را امتحان کنید تا شاید مخاطب از آن‌ها خوشش بیاید، بلکه یک راست می‌روید سر اصل مطلب.

3. نقش سئو را در تولید محتوا دست کم نگیرید!

کلمه‌ی سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization است که به معنای بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو است. هدف روش‌های سئو این است که هنگام جستجوی کاربران در گوگل و سایر موتورهای جستجو، این موتورها رتبه‌ی بهتری را به مقاله‌ها و محتوای یک سایت اختصاص دهند. اگر می‌خواهید بلاگر شوید، حتما باید سئوسازی محتوایی که تولید می‌کنید را یاد بگیرید. سئوسازی، به معنای استفاده از کلمات کلیدی است که روزانه هزاران بار در موتورهای جستجوگر سرچ می‌شوند. برای پیدا کردن این کلمات کلیدی، توصیه می‌کنیم که از برنامه گوگل ادوردز استفاده کنید. اگرحواس‌تان را جمع کنید و نقش سئو را دست‌کم نگیرید، می‌توانید کاری کنید که محتوای تولید شده توسط شما خیلی بیشتر دیده شود و رتبه بالایی به دست بیاورد.

سئو و تولیدمحتوا

4. بلاگ‌هایی که می‌سازید، مختصر و مفید باشند.

این روزها همه سرشان شلوغ است و کسی وقت برای خواندن مطالب طولانی یا تماشای ویدئوهای یک ساعته ندارد. پس به‌هیچ‌وجه بیشتر از آن چه که باید، صحبت نکنید یا مطلب ننویسید تا مخاطبان بتوانند با صرف کردن کم‌ترین زمان از بلاگ‌های شما بیشترین استفاده را ببرند. اگر بی‌دلیل مطالبی که قرار است بگویید را طولانی کنید، حوصله مخاطب سر می‌رود و دیگر به سراغ شما نخواهد آمد.

مطلب مرتبط

نحوه ساخت کانال یوتیوب | آموزش ساخت کانال یوتیوب

5. قابل استناد باشید!

اگر درباره صحت مطلبی شک دارید و نمی‌دانید که آن حرف درست است یا نه، بهتر است کلا آن را فراموش کنید. بیان کردن مطالبی که معلوم نیست تا چه حد درست هستند و برای اثبات آن‌ها هیچ سند و مدرک یا منبع محکمی ندارید، باعث می‌شوند که دیگر کسی به شما اعتماد نکند و در نتیجه بعد از مدتی چون دیگر کسی حرف‌هایتان را باور نمی‌کند، از دور رقابت‌های بلاگرها خارج می‌شوید.

اما در طرف مقابل اگر بتوانید اعتماد مخاطبانی که دارید را جذب کنید، همان‌ها، آن‌قدر از شما تعریف می‌کنند و حرف‌هایتان را برای سایرین نقل‌قول می‌کنند که خیلی سریع بر سر زبان‌ها می‌افتید و مخاطبان بیشتری جذب می‌کنید. در واقع به نوعی کیفیت کارتان، شما را تبلیغ می‌کند.

6. خلاق باشید!

یکی از مهم‌ترین رمزهای موفقیت، خلاق بودن است. در هر کاری، اگر متفاوت از سایر رقبا عمل کنید و از آن‌ها بهتر باشید، قطعا نتیجه خوبی خواهید گرفت. اصلا اگر مثل بقیه باشید و کارهای آن‌ها را طوطی‌وار تکرار کنید، مخاطبان چرا باید به شما جذب شوند؟ پس روزانه برای کارتان چند ساعت وقت اختصاص دهید و ایده‌های خلاقانه‌ای که دارید را بر روی کاغذ بنویسید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانید آن‌ها را عملی کنید.

7. بازاریابی خیلی اهمیت دارد!

از اهمیت بازاریابی و تبلیغ کردن غافل نشوید. اگر شما نتوانید بلاگ‌هایی که می‌سازید را به درستی تبلیغ کنید و خودتان را به بقیه نشان دهید، مخاطبان باید چطور شما را در این فضای بی‌انتهای مجازی پیدا کنند؟ مگر آن‌ها علم غیب دارند؟ هرچقدر که لازم است برای تبلیغ و بازاریابی خودتان خرج کنید و اصلا نگران نباشید. از بقیه بلاگرهایی که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند بخواهید تا شما را به مخاطبان خود معرفی کنند، به مخاطبان‌تان هدایای ارزشمند بدهید و مسابقه‌های جذاب طراحی کنید تا افراد بیشتری به سمت شما و بلاگ‌هایی که می‌سازید کشیده شوند.

بازاریابی محتوا چیست و چه کمکی به کسب و کارمان می کند؟

میزان درآمد بلاگرها چقدر است؟

یکی از سؤالاتی که افراد قبل از بلاگر شدن می‌پرسند؛ میزان درآمد بلاگرها است. درآمد بیشتر وبلاگ‌نویسان بین 38440 تا 51906 دلار است. در حالت کلی می‌توان گفت میانگین درآمد هر بلاگر حدود 45000 دلار است. برای افزایش درآمد خود از وبلاگ‌نویسی باید خلاقیت داشته باشید و از تجربه سایر بلاگر‌ها استفاده کنید. هر چه محتوای با ارزشی در حوزه‌های تخصصی تولید کنید و بتوانید افراد را بهتر راهنمایی کنید؛ قطعا درآمد بیشتری خواهید داشت. فاکتور‌های زیادی وجود دارد که بر میزان درآمد دقیق بلاگرها مؤثر است بنابراین نمی‌توان برای درآمد بلاگرها مقدار ثابتی تعیین کرد. در ادامه عوامل تأثیرگذار در درآمد بلاگرها را برای شما نام می‌بریم:

  • کیفیت تولید محتوا
  • مورد اعتماد بودن بلاگر
  • خلاقیت در تولید محتوا
  • تعداد فالوورها

کلام آخر – بلاگر چیست و چگونه یک بلاگر موفق شویم؟

یادتان باشد که برای بلاگر شدن ابتدا باید مطالعه داشته باشید و سپس رفتار و حرکات سایر بلاگرها را به درستی تحلیل و بررسی کنید و تمام خلاقیت خود را برای متمایز شدن از سایرین به کار ببرید. در این مطلب سعی کرده‌ایم خلاصه‌ای از مسیر بلاگر شدن را به شما آموزش دهیم. چه نکات دیگری بلدید که می‌تواند به شما در این مسیر کمک کند؟

امتیازی ثبت نشده است

نظر شما

ایده های عالی خود را وارد کنید
جدیدترین مفیدترین
  1. این نکاتی که گفتین برای کانال یوتیوب هم جوابه؟ یا فقط بلاگر اینستاگرام؟

    آیا مفید بود؟
    • سلام دوست عزیز
      بله برای یوتیوب هم می توانید از نکات گفته شده استفاده کنید.
      موفق و پیروز باشید

      آیا مفید بود؟
  2. سلام
    برای بلاگر شدن چه موضوعی مناسبتره؟
    با توجه به تجربیاتی که به دست آوردید

    آیا مفید بود؟
    • سلام دوست عزیز
      انتخاب موضوع، کاملا به شرایط و علاقه خود شما بستگی دارد.

      آیا مفید بود؟