اکانت منیجر اختصاصی گوگل ادز با افراک
درخواست

سئو (SEO) چیست؟ کامل‌ترین آموزش سئو به زبان ساده

سئو (SEO) چیست؟ کامل‌ترین آموزش سئو به زبان ساده

زندگی امروز ما به‌شدت به موتورهای جستجو وابسته شده است، روزانه میلیاردها نفر به موتورهای جستجو مانند گوگل سر می‌زنند تا پاسخ سؤالات خود را بیابند. این رفتار، حتی روی عادت‌های خرید ما نیز تأثیر گذاشته است؛ درواقع جستجوی آنلاین، اولین قدم ما برای شروع مسیر خرید محسوب می‌شود.
باتوجه‌ به این موضوع و درک اهمیت موتورهای جستجو، همه کسب‌وکارها، بهینه‌سازی جستجوی ارگانیک (SEO) را در استراتژی‌های بازاریابی خود گنجانده‌اند. عبارت «جستجوی ارگانیک» به نتایج غیرتبلیغاتی در موتورهای جستجو مانند گوگل اشاره دارد. در این مقاله از افراک به تعریف سئو (SEO) میپردازیم و سئو را به زبان ساده توضیح می‌دهیم.

اگر صاحب یک کسب‌وکار هستید برای بهبود رتبه سایت خود در نتایج جستجو، باید روی بهبود سئو سرمایه‌گذاری کنید. حتی اگر کسب‌وکاری ندارید، درک قدرت جستجوی ارگانیک و سئو به شما در پیمایش هدفمند در دنیای آنلاین، یافتن سریع اطلاعات، ایده‌ها و خدمات مورد نیازتان کمک می‌کند. در این مقاله قصد داریم شما را با تمامی نکات ضروری برای سئو آشنا کنیم.

SEO مخفف چیست؟

قبل از اینکه به تعریف سئو بپردازیم، SEO مخفف چیست؟
SEO مخفف عبارت «search engine optimization» و به معنای بهینه‌سازی موتور جستجو است.

  • جستجو (search): مردم دائماً به دنبال اطلاعات، محصولات یا خدمات آنلاین هستند. آن‌ها این کار را با طرح یک پرسش در موتورهای جستجو آغاز می‌کنند. درک مخاطبان و اهداف جستجوی آن‌ها، برای سئو موفق بسیار مهم است.
  • موتور جستجو (Search engine): پلتفرم‌هایی مانند گوگل و بینگ، در وب‌سایت‌ها می‌خزند و محتوای آن‌ها را فهرست می‌کنند تا هنگام جستجوی کاربران، نتایج مرتبط را نمایش دهند.
  • بهینه‌سازی موتور جستجو (search engine optimization): این فرایند باعث نمایش سایت شما در صفحه نتایج جستجو برای یک عبارت خاص می‌شود.
سئو (SEO) چیست؟

سئو(seo) چیست؟

تا این قسمت متوجه شدید که سئو مخفف چه عبارتی است، اما آیا دقیقاً می‌دانید سئو چیست؟!
بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) راهی برای افزایش شانس سایت شما برای نمایش در رتبه‌های بالای صفحه‌های نتایج جستجو گوگل (SERP) است. این موضوع باعث می‌شود که مشتریان یا کاربران احتمالی، سایت شما را به‌صورت ارگانیک پیدا کنند، یعنی بدون تبلیغات پولی! این یک تعریف بسیار دقیق و مختصر از سئو است!
آنچه در عکس پایین میبینید، عکسی از صفحه نتایج گوگل است، که به دو بخش پولی و اورگانیک تقسیم بندی شده است. بخش پولی، تبلیغات کلیکی گوگل ادز است که به ازای هر کلیک، تبلیغ کننده باید هزینه پرداخت کند و کنار آدرس سایت برچسب “ad” قرار می‌گیرد به این معنی که این سایت با تبلیغات به این جایگاه رسیده است.
اما بخش اورگانیک، با سئو و بهینه سازی بهبود پیدا می‌کند و هیچ برچسبی وجود ندارد و هزینه‌ای در قبال تبلیغات به گوگل پرداخت نمی‌شود. هر چند روند آن کندتر از تبلیغات است، ولی مزایای خودش را دارد.

چرا باید به سئو اهمیت بدهیم؟

روزانه افراد زیادی در حال جستجو موضوعاتی هستند که هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم با کسب‌وکار شما مرتبط است؛ هر جستجوگر یک فرصت محسوب می‌شود، به پرسش‌هایشان پاسخ دهید، مشکلاتشان را رفع و آن‌ها را به مخاطبان دائمی کسب‌وکارتان تبدیل کنید. به‌طورکلی سئو برای شما مزایای زیر را دارد:

جذب ترافیک بیشتر برای سایت: با رتبه‌بندی بالاتر در نتایج جستجو، سایت شما برای افرادی که به دنبال اطلاعات یا خدمات مرتبط با کسب‌وکار شما هستند، قابل‌مشاهده می‌شود. این موضوع ترافیک ارگانیک را افزایش می‌دهد و مشتریان علاقه‌مند به محتوای شما را جذب می‌کند.

جذب مشتریان بیشتر: باهدف قراردادن کلمات کلیدی مرتبطی که مشتریان مدنظرتان استفاده می‌کنند، از نمایش سایتتان در صفحه نتایج جستجو مطمئن می‌شود. این ترافیک هدفمند، جذب مشتریانی علاقه‌مند به محتوای شما را افزایش می‌دهد.

برند آگاهی: رتبه بالاتر در گوگل، اعتبار شما را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. اغلب کاربران سایت‌هایی را که در بالای صفحه نتایج جستجو قرار دارند، قابل‌اعتمادتر و معتبرتر می‌دانند. این آگاهی از برند می‌تواند جذب مشتریان و جلب‌اعتماد آن‌ها را آسان‌تر کند.

بازگشت سرمایه بالاتر: سرمایه‌گذاری در سئو مقرون‌به‌صرفه‌تر از روش‌های بازاریابی سنتی مانند تبلیغات پولی است. درحالی‌که بهینه‌سازی اولیه به تلاش زیادی نیاز دارد، ترافیک ارگانیک به‌دست‌آمده می‌تواند در طول زمان، بازگشت سرمایه (ROI) بیشتری برای شما داشته باشد. یک سایت با عملکرد بالا و بهینه‌سازی سئو، در کمپین‌های بازاریابی شما، به جذب ترافیک ارزشمند کمک می‌کند.

بنابراین چه بخواهید آگاهی از برند را افزایش دهید و چه در دنیای آنلاین بیشتر دیده شوید و مشتریان بیشتری جذب کنید، سئو راه‌حل شماست. در بخش بعدی شما را با انواع سئو آشنا می‌کنیم.

مطلب مرتبط: یادگیری سئو را از کجا شروع کنیم و چگونه سئوکار حرفه ای شویم؟

آشنایی با انواع سئو

گوگل و سایر موتورهای جستجو، هنگام رتبه‌بندی محتوای شما، فاکتورهای مختلفی را در نظر می‌گیرند؛ به همین دلیل سئو جنبه‌های مختلفی دارد. سه نوع اصلی سئو، داخلی، خارجی و تکنیکال است. انواع سئو به صورت زیر است که در ادامه مفصلا به توضیح هر یک میپردازیم:

  • سئو داخلی (On-Page SEO)
  • سئو خارجی (Off-Page SEO)
  • سئو تکنیکال (Technical SEO)
  • سئو محلی (Local SEO)
  • سئو تصاویر (Image SEO)
  • سئو ویدئویی (Video SEO)

سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟

سئو داخلی بر بهینه‌سازی عناصر منفرد در یک صفحه سایت تمرکز دارد تا آن را برای موتورهای جستجو مرتبط‌تر و جذاب‌تر کند. حوزه‌های کلیدی سئو داخلی عبارت‌اند از:

  • کیفیت محتوا: ایجاد محتوای باکیفیت، آموزنده و جذاب که با نیازها و هدف جستجوی مخاطب هدف شما همسو باشد.
  • کلمات کلیدی: ترکیب استراتژیک کلمات کلیدی مرتبط در سراسر محتوای خود، به طور طبیعی و بدون استفاده بیش از حد!
  • تگ‌های HTML: استفاده از تگ‌های عنوان، هدر، جایگزین تصاویر و توضیحات متا برای ارائه اطلاعات واضح به موتورهای جستجو در مورد محتوایتان.
سئو (SEO) چیست؟

سئو خارجی (Off-Page SEO) چیست؟

سئوی خارج از صفحه بر عوامل خارجی که روی رتبه سایت شما تأثیر می‌گذارند، تمرکز می‌کند. حوزه‌های کلیدی سئو خارجی عبارت‌اند از:

  • بک‌لینک: دریافت بک‌لینک‌هایی با کیفیت بالا و مرتبط از سایت‌های دیگر نشان‌دهنده اعتبار شما به موتورهای جستجو است.
  • پیوند داخلی: ایجاد یک استراتژی پیوند داخلی شفاف و ساختاریافته برای کمک به موتورهای جستجو در جهت درک سلسله‌مراتب سایت شما یکی از حوزه‌های کلیدی سئو خارجی است.
  • برند آگاهی: ایجاد یک آگاهی از برند مثبت از راه تعامل در رسانه‌های اجتماعی و شناخت صنعت می‌تواند به طور غیرمستقیم بر رتبه‌بندی جستجوی شما تأثیر بگذارد.

سئو تکنیکال (Technical SEO) چیست؟

سئوی تکنیکال بر جنبه‌های فنی سایت شما برای اطمینان از خزش و دسترسی سایت برای موتورهای جستجو تمرکز می‌کند. حوزه‌های کلیدی سئو فنی عبارت‌اند از:

  • سرعت سایت: اطمینان از بارگیری سریع و کارآمد سایت شما در همه دستگاه‌ها.
  • سازگاری با موبایل: داشتن یک طراحی پاسخگو (ریسپانسیو) که به طور یکپارچه با اندازه‌های مختلف صفحه‌نمایش و دستگاه‌ها سازگار باشد.
  • امنیت سایت: داشتن یک سایت امن با گواهی SSL برای محافظت از داده‌های کاربران.

با پرداختن به این سه حوزه اصلی سئو، می‌توانید رتبه سایت خود را در نتایج جستجو افزایش دهید، ترافیک بیشتری جذب کنید و در نهایت به اهداف تجاری خود برسید. سه نوع سئوی بالا برای سایت‌ها و وبلاگ‌ها استفاده می‌شود، اما سه زیرگروه سئو نیز کاربرد زیادی دارند:

سئو محلی (Local SEO) چیست؟

سئوی محلی بر بهینه‌سازی حضور آنلاین شما در نتایج جستجوی محلی، به‌ویژه نقشه‌های گوگل تمرکز دارد. این موضوع برای مشاغلی که در یک منطقه جغرافیایی خاص هستند، بسیار مهم است. استراتژی‌هایی شامل مدیریت فهرست‌های آنلاین، دریافت نظرات مثبت و بهینه‌سازی نمایه کسب‌وکار گوگل شما در سئو محلی تأثیر زیادی دارد.

سئو (SEO) چیست؟

سئو تصاویر (Image SEO) چیست؟

سئوی تصویر به بهینه‌سازی تصاویر در سایت برای موتورهای جستجو، باهدف رتبه‌بندی آن‌ها در نتایج جستجوی تصویر گوگل گفته می‌شود. این موضوع شامل استفاده از نام‌های مرتبط، توضیحات متن جایگزین، فرمت‌های مناسب و بهینه‌سازی سرعت بارگذاری آن‌ها است.

سئو ویدئویی (Video SEO) چیست؟

سئوی ویدئویی شامل استراتژی‌هایی برای بهبود رتبه شما در نتایج ویدئویی گوگل یا یوتیوب (YouTube) می‌شود. این موضوع ترکیبی از عناصر درون صفحه (عنوان‌ها، توضیحات و برچسب‌ها)، تکنیکال (سرعت بارگذاری ویدئو، سازگاری با موبایل) و سئوی خارجی (بک‌لینک، اشتراک‌گذاری و تعامل) است.

حال که با انواع سئو آشنا شدید در بخش بعدی قصد داریم نحوه عملکرد سئو را توضیح دهیم.

سئو (SEO) چیست؟

گوگل چگونه صفحه‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟

هنگام جستجوی یک عبارت، گوگل چگونه صفحه‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟ بیایید نگاهی به نحوه عملکرد سئو بیندازیم.

  • خزنده‌های جستجوی گوگل دائماً در حال اسکن سایت‌ها در فضای وب هستند؛ آ‌ن‌ها میلیاردها صفحه را در فهرست خود جمع‌آوری، دسته‌بندی و ذخیره می‌کنند. وقتی کاربری موضوعی را جستجو می‌کند، گوگل نتایج را از فهرست خود بیرون می‌کشد، نه از فضای وب!
  • گوگل از یک الگوریتم پیچیده برای رتبه‌بندی سایت‌ها بر اساس عوامل مختلف استفاده می‌کند. این عوامل عبارت‌اند از کیفیت محتوا، میزان ارتباط با پرسش جستجوگر، اعتبار سایت و تعامل کاربر با نتایج جستجو.
  • محتوایی باکیفیت، آموزنده و جذاب که دقیقاً باهدف و کلمات کلیدی عبارت جستجو مطابقت دارد، شانس بیشتری برای رتبه‌بندی خوب میابد. البته همان‌طور که می‌دانید سایت‌هایی با اعتبار بیشتر، رتبه بالاتری دارند. در کنار تمامی این موارد، نرخ کلیک، زمان ماندن و سایر معیارهای تعامل کاربر نیز بر رتبه‌بندی تأثیر می‌گذارد. به‌طورکلی نحوه تعامل افراد با نتایج، به گوگل نشان می‌دهد که هر صفحه به چه میزان باعث رضایت مخاطبان شده است.

به‌عبارت‌دیگر، سئو مانند یک سیستم بازخورد پیچیده برای نمایش دقیق‌ترین، قابل‌اعتمادترین و مرتبط‌ترین نتایج برای هر جستجو عمل می‌کند. نقش شما تولید محتوایی است که نیازهای جستجوگران را برآورده کند. در بخش بعدی به بررسی فاکتورهای رتبه‌بندی به طور کامل می‌پردازیم.

فاکتورهای رتبه‌بندی سئو در گوگل چیست؟

سؤالی که در این بخش پیش می‌آید این است: «محتوای باکیفیت، هدفمند، مناسب و بهینه‌سازی‌شده برای سئو چیست؟» خب، گوگل صدها فاکتور رتبه‌بندی سئو دارد و آن‌ها را به طور مداوم برای ارائه بهترین تجربه ممکن، تغییر می‌دهد؛ اما به‌طورکلی ۱۲ مورد وجود دارد که باید در اولویت قرار دهید:

  1. انتشار مداوم محتوای با کیفیت بالا
  2. استفاده از کلمات کلیدی در عنوان متا
  3. استفاده از بک‌لینک
  4. تخصص (Niche expertise)
  5. میزان تعامل کاربر
  6. لینک‌های داخلی
  7. موبایل پسند (ریسپانسیو)
  8. سرعت صفحه
  9. امنیت سایت و داشتن گواهی SSL
  10. داشتن داده‌های ساختاریافته
  11. کلمات کلیدی در URL
  12. استفاده از کلمات کلیدی در تیترهای H1

به یاد داشته باشید که سئو یک فرایند مداوم است و صرفاً تمرکز روی عوامل با وزن بالا کافی نیست. بهینه‌سازی برای این عوامل به‌ظاهر کوچک می‌تواند به استراتژی جامع سئو شما کمک کند.

سئو (SEO) چیست؟

تکنیک های سئو داخلی

اکنون زمان آن است که در مورد نحوه انجام سئو صحبت کنیم؛ چگونه سایت خود را برای عوامل گفته‌شده در بخش قبلی، بهینه و رتبه بالایی در صفحه نتایج کسب کنید؟ این کار به ترکیبی از بهینه‌سازی‌های درون صفحه، خارج از صفحه و تکنیکال نیاز دارد، در این بخش ما درباره اولین قدم، یعنی بهینه‌سازی‌های درون صفحه صحبت می‌کنیم:

  1. با تحقیق کلمات کلیدی شروع کنید.
  2. محتوای باکیفیت بسازید.
  3. کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید.
  4. عناوین خود را بهینه کنید.
  5. توضیحات متا خود را بهینه کنید.
  6. تصاویر را بهینه‌سازی کنید.
  7. لینک‌های داخلی و خارجی را فراموش نکنید.

۱. تحقیق کلمات کلیدی

پایه و اساس سئو، جستجوی کلمات کلیدی و شناسایی عباراتی است که مخاطبان هدفتان برای جستجوی اطلاعات یا خدمات مرتبط با کسب‌وکار شما استفاده می‌کنند. با درک این کلمات کلیدی، می‌توانید محتوای سایت خود را برای دید بهتر در موتورهای جستجو بهینه کنید.

باید بدانید که به‌جای هدف قراردادن کلمات کلیدی منفرد، گروه‌بندی آن‌ها در موضوع‌های مرتبط به نام «خوشه‌های کلمات کلیدی» مؤثرتر است. این کار به شما امکان ایجاد محتوایی جامع برای پاسخگویی به طیف وسیع‌تری از پرسش‌های مخاطبان در یک موضوع خاص را می‌دهد. احتمالاً می‌پرسید: «چگونه برای یافتن کلمات کلیدی تحقیق کنم؟»

نحوه انجام تحقیق کلمات کلیدی برای سئو

این مراحل اولیه یافتن کلمات کلیدی است:

  1. فهرست اولیه خود را بسازید: در ابتدا مشتری ایده‌آل خود را شناسایی کنید؛ درک علایق، خواسته‌ها و اهداف آن‌ها به شما در درک و تصور زبان جستجوی مخاطبان کمک می‌کند. حال بر زبان آن‌ها تمرکز و از اصطلاحاتشان استفاده کنید.
  2.  از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید: این ابزارها داده‌های ارزشمندی برای ارزیابی و انتخاب کلمات کلیدی به شما ارائه می‌دهند. برای مثال نشان‌دادن حجم جستجوی ماهیانه و دشواری رتبه‌بندی آن کلمه کلیدی بر اساس رقابت موجود از مهم‌ترین کاربردهای این ابزارهاست.
  3. مرتب‌سازی و اولویت‌بندی: حال کلمات کلیدی را بر اساس حجم جستجو، رقابت و سایر معیارهای مرتبط سازماندهی کنید. دسته‌بندی کلمات کلیدی در مضمون‌های مرتبط، برای شناسایی استراتژی محتوا مهم است.

۲. تولید محتوای باکیفیت

استفاده از کلمات کلیدی در صفحه‌های پیمایش اصلی شما مانند صفحه اصلی، درباره ما و تماس مهم است؛ اما عمده هدف‌گذاری کلمات کلیدی شما باید در محتواهایی طولانی به شکل پست‌های وبلاگ باشد. کیفیت محتوای سئو پسند با موارد زیر سنجیده می‌شود:

  • هم‌راستا با هدف کلمه کلیدی: مطمئن شوید که محتوای شما مستقیماً به اطلاعات خاصی که کاربران (بر اساس کلمه کلیدی) به دنبال آن هستند، می‌پردازد. می‌توانید برای درک نیاز کاربر، آن کلمه کلیدی را در گوگل جستجو کنید.
  • تجربه کاربری مثبت: طرح‌بندی تمیز و بدون عوامل حواس‌پرتی، تصاویر مرتبط و سرعت بارگذاری سریع در همه دستگاه‌ها را در اولویت قرار دهید. به‌طورکلی مانند یک فرد عادی بنویسید که با مخاطبان خود صحبت می‌کند؛ نه صرفاً یک نویسنده محتوا که در حال تلاش برای بهینه‌سازی محتوا برای گوگل است!
  • محتوای عمیق و ارزشمند بسازید: محتوای جامع با اطلاعات دقیق و به‌روز ایجاد کنید. تعداد کلمات مهم نیست.
  • ساختار سازمان‌یافته بسازید: از تگ‌های عنوان (H1، H2 و…) برای ساختاردهی شفاف به محتوای خود استفاده کنید. این کار درک آن را برای کاربران و موتورهای جستجو آسان می‌کند.

۳. انتخاب کلمات کلیدی مناسب

باید با قراردادن کلمات کلیدی در نقاط خاصی از صفحه به گوگل نشان دهید که به دنبال رتبه‌بندی هستید:

  • برچسب عنوان
  • عنوان صفحه (برچسب H1)
  • حداقل دو عنوان H2
  • متن جایگزین تصویر
  • نام فایل تصویری
  • در بدنه محتوا
  • در URL
  • توضیحات متا

۴. بهینه سازی عناوین

باید بدانید که تگ عنوان و تگ H1 نقش مهمی در سئو و تجربه کاربری دارند، بااین‌حال آن‌ها اهداف مشخصی را دنبال می‌کنند و نباید به‌جای یکدیگر استفاده شوند. بیایید در ابتدا تفاوت آن‌ها را روشن کنیم!

برچسب عنوان در صفحه‌های نتایج موتورهای جستجو (SERP) ظاهر می‌شود؛ همان جایی که کاربران برای اولین‌بار سایت شما را می‌بینند.  تأثیرگذارترین عامل روی صفحه برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) برچسب عنوان است. اینجاست که شما در درجه اول کلمه کلیدی اصلی خود را برای جذب جستجوگران استفاده می‌کنید. طول این عنوان باید تا ۶۰ کاراکتر باشد. در برچسب عنوان، در کنار استفاده طبیعی از کلمات کلیدی هدفمند، روی کوتاهی و وضوح تمرکز کنید.

برچسب H1 عنوان اصلی در بالای محتوای صفحه سایت شما است. این عبارت، اولین متنی است که بینندگان هنگام ورود به صفحه شما می‌بینند. برچسب H1 به طور مستقیم یک عامل مهم سئو نیست، اما همچنان بر تعامل کاربر تأثیر می‌گذارد. این عبارت می‌تواند طولانی‌تر از برچسب عنوان باشد و امکان توضیح بیشتر را فراهم کند. در این بخش باید بر جذب کاربران تمرکز کنید؛ به‌وضوح، ارزش پیشنهادی صفحه را در میان بگذارید و آن‌ها را به خواندن بیشتر ترغیب کنید. حال سؤالی که پیش می‌آید این است: «آیا این دو عنوان باید یکسان باشند؟»

در حالت ایده‌آل، آن‌ها باید مشابه باشند، اما نه کاملاً یکسان. هر دو باید موضوع اصلی صفحه را منعکس کنند و کلمه کلیدی اصلی را در خود جای دهند، اما شما با تگ H1 انعطاف‌پذیری بیشتری دارید. برای مثال اگر برای عنوان صفحه عبارت «بهترین نکات سئو برای مبتدیان» را در نظر گرفتید؛ عنوان H1 می‌تواند عبارت «به سئو مسلط شوید! بهترین راهنمای مبتدیان برای دریافت ترافیک بیشتر سایت» باشد.

سئو (SEO) چیست؟

۵. بهینه سازی توضیحات متا

توضیحات متا در صفحه‌های نتایج موتورهای جستجو (SERP) در زیر برچسب عنوان نمایش داده می‌شود و یک نمای کلی از محتوای شما را ارائه می‌کند. ارائه توضیحات متا بهینه‌شده برای سئو و ترغیب کاربران برای کلیک‌کردن بسیار مهم است. این توضیحات به موتورهای جستجو در درک محتوای صفحه و ارتباط آن با عبارت‌های جستجوی خاص کمک می‌کنند.

برای بهینه‌سازی توضیحات متا کلمه کلیدی اصلی مرتبط را به طور طبیعی استفاده کنید. توضیحی مختصر و جذاب تا ۱۶۰ کاراکتر بنویسید، ارزش پیشنهادی صفحه را نشان دهید. به متن‌های تبلیغاتی فکر کنید! مزایا را نشان دهید و از فراخوان‌های واضح برای اقدام استفاده کنید.

۶. بهینه‌سازی تصاویر

تصاویر اهمیت زیادی در سئو دارند. تصاویر جذاب توجه کاربران را به خود جلب می‌کند و آن‌ها را زمان بیشتری را در صفحه شما نگه می‌دارند. ازآنجایی‌که گوگل رفتار کاربر مانند زمان ماندن و نرخ پرش را در نظر می‌گیرد، این افزایش تعامل می‌تواند منجر به رتبه‌بندی بهتر سئو شود.

به یاد داشته باشید که تصاویر می‌توانند اطلاعات را سریع‌تر و مؤثرتر منتقل کنند، گاهی اوقات حتی بهتر از متن! آن‌ها می‌توانند محصولات شما را به نمایش بگذارند، مفاهیم پیچیده را به تصویر بکشند و تأثیر عاطفی زیادی به محتوای شما بیفزایند. محتوای غنی شده با تصاویر، درک کاربر را افزایش و تجربه ارزشمندتری را به آن‌ها ارائه می‌دهد.

فراموش نکنید که بهینه‌سازی تصاویر با کلمات کلیدی مرتبط و متن جایگزین، به آن‌ها امکان نمایش در بخش تصاویر گوگل را می‌دهد. این بخش یک منبع ارزشمند برای جذب ترافیک اضافی است، زیرا اغلب کاربران اطلاعات را به‌صورت بصری نیز جستجو می‌کنند. با رتبه‌بندی خوب در بخش جستجوی تصاویر گوگل، می‌توانید بازدیدکنندگانی علاقه‌مند به محتوای خود جذب کنید.

چگونه تصاویر را برای سئو بهینه کنیم؟

برای بهینه‌سازی تصویر موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. بهینه‌سازی نام فایل‌ها: برای جستجوی بهتر، کلمه کلیدی موردنظر خود را به طور طبیعی در نام فایل ادغام کنید. استفاده از خط تیره به‌جای فاصله، خوانایی را هم برای مخاطبان و هم برای موتورهای جستجو افزایش می‌دهد.
  2. استفاده از متن جایگزین: تصویر را بادقت توصیف کنید، توضیح مختصر و مرتبطی از محتوای تصویر ارائه و شفافیت را بر تراکم کلمات کلیدی اولویت دهید. استفاده از متن جایگزین به کاربران کم‌بینا کمک می‌کند تا محتوای تصویر را درک کنند. علاوه بر این، این متن به‌جای تصاویر نامشخص نمایش داده می‌شود و تجربه کاربر را حفظ می‌کند.
  3. فشرده‌سازی تصویر: تصاویر با حجم زیاد، سرعت بارگذاری سایت را کاهش می‌دهند و بر تجربه کاربر و سئو تأثیر منفی می‌گذارد. ابزارهای فشرده‌سازی بدون کاهش کیفیت به شما در دستیابی به این تعادل کمک می‌کنند. اندازه صفحه‌نمایش معمولی را در نظر بگیرید و از استفاده از تصاویر بیش از حد عریض (حدود ۱۰۰۰ پیکسل) اجتناب کنید.
سئو (SEO) چیست؟

۷. لینک‌سازی‌های داخلی و خارجی

پیوندهای داخلی و خارجی هر دو نقش مهمی در افزایش دیده‌شدن محتوای شما و ایجاد اعتماد در موتورهای جستجو دارند.

برای لینک‌‌سازی خارجی، ۱ تا ۳ صفحه خارجی مرتبط با موضوع خودتان انتخاب کنید. حال لینک‌های خارجی از وب‌سایت‌های دارای اعتبار دامنه بالا (DA) که نشان‌دهنده قابل اعتماد بودن آن‌ها از نظر گوگل است را در اولویت قرار دهید. این موضوع به گوگل نشان می‌دهد که شما به منابع معتبر استناد می‌کنید و اطلاعات با کیفیت ارائه می‌دهید.

با پیونددادن به منابع معتبر، هم با گوگل و هم با مخاطبان خود ایجاد اعتماد می‌کنید و ارزش سایت خود را به‌عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل‌اعتماد ارتقا می‌دهید.

پیوندهای داخلی، پست‌های وبلاگ مرتبط باهم را در سایت شما به هم وصل می‌کنند و یک معماری اطلاعاتی ساختاریافته می‌سازند. این موضوع به گوگل در درک روابط بین صفحه‌های شما و نحوه کمک آن‌ها به پوشش کلی موضوع سایتتان کمک می‌کند.

همچنین پیوندهای داخلی به‌عنوان مسیری برای خزنده‌های موتورهای جستجو برای کشف و فهرست‌بندی صفحه‌های ‌سایت شما عمل می‌کنند و قابلیت کشف کلی سایت را بهبود می‌بخشند. علاوه بر این پیوندهای داخلی مرتبط، کاربران را تشویق می‌کند تا به سایر محتوای مرتبط در وب‌سایت شما نیز سری بزنند؛ بنابراین بازدیدهای صفحه و تعامل کلی افزایش میابد.

حال که با همه نکات سئو داخلی آشنا شدید، به بخش سئو خارجی می‌رویم.

سئو (SEO) چیست؟

تکنیک‌های سئو خارجی

سئو داخلی روی بهینه‌سازی محتوا و ساختار سایت شما تمرکز دارد، درحالی‌که سئوی خارج از صفحه با عوامل خارجی مرتبط با رتبه‌بندی سایت شما، سروکار دارد. در اینجا چند تاکتیک رایج سئوی خارج از صفحه را برایتان آورده‌ایم:

۱. بک لینک باکیفیت

بک‌لینک‌ها اهمیت قابل‌توجهی در الگوریتم رتبه‌بندی گوگل دارند و نمی‌توان اهمیت آن‌ها را نادیده گرفت. بک‌لینک‌ها در بین عوامل مختلفی که گوگل در تعیین رتبه‌بندی موتورهای جستجو در نظر می‌گیرد، رتبه سوم را دارند.

البته کیفیت و اعتبار سایت پیونددهنده نقش اصلی را ایفا می‌کند. بک‌لینک‌های وب‌سایت‌های معتبر وزن بیشتری نسبت به منابع نامعتبر دارند. علاوه بر این تعداد و کیفیت بک‌لینک‌ها نیز بر رتبه شما تأثیر می‌گذارد. درحالی‌که داشتن تعداد بالای بک‌لینک مفید است، دریافت لینک از سایت‌های مرتبط و معتبر می‌تواند ارزشمندتر باشد. مؤثرترین استراتژی‌ها برای دریافت بک‌لینک شامل موارد زیر است:

  1. تولید محتوای اصلی و معتبر که ارزش دریافت بک‌لینک را داشته باشد:

 محتوایی که می‌سازید، باید بینش، داده‌ها یا دیدگاه‌هایی منحصربه‌فرد ارائه ‌دهد که در جای دیگر یافت نمی‌شوند! این موضوع می‌تواند حاصل یک تحقیق عمیق، تحلیل تخصصی یا داستان‌سرایی خلاقانه باشد. مخاطبان مرتبط را هدف قرار دهید، سایت‌ها و خوانندگانی را که واقعاً از محتوای شما سود می‌برند شناسایی کنید و محتوایتان را مطابق با نیازها و علایق آن‌ها بسازید. فراموش نکنید که کیفیت را بر کمیت اولویت دهید و برای تولید محتوای خاص و استثنایی تلاش کنید.

  •  ارتباط فعالانه با سایت‌ها:

وب‌سایت‌هایی مرتبط با مخاطبان و محتوای خود بیابید. محتوای آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل و مکانی مناسب برای پیوندها پیدا کنید. فراموش نکنید که ایمیل‌های عمومی نفرستید. پیام خود را برای هر سایت شخصی‌سازی کنید و ارزش محتوا و چگونگی مفیدبودن لینک‌ها را در ایمیل خود نشان دهید.

  • ارسال پست مهمان(رپورتاژ):

وب‌سایت‌های دارای اعتبار بالا را هدف قرار دهید؛ نوشتن پست در این سایت‌ها به‌عنوان مهمان، می‌تواند نمایه بک‌لینک شما را به میزان قابل‌توجهی تقویت کند. ایده‌هایی خوب و جذاب برای پست مهمان مطرح کنید، فقط پیشنهاد نوشتن چیزی را ندهید. در مورد محتوا و مخاطبان سایت تحقیق کنید و موضوعات مرتبط و ارزشمندی را پیشنهاد دهید که با سبک ویراستاری آن‌ها همخوانی داشته باشد.

پست‌هایی آموزنده و جذاب بنویسید، تخصصتان را به نمایش بگذارد و با مخاطبان وب‌سایت اعتماد ایجاد کند. حتی می‌توانید با روزنامه‌نگاران حوزه کاری خود شبکه‌سازی کنید و داستان‌ها یا بینش‌های خود را برای آن‌ها بگویید. در کنار تمامی این مورد از پلتفرم‌های روابط‌عمومی آنلاین نیز استفاده کنید.

سئو (SEO) چیست؟

۲. اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

به‌اشتراک‌گذاری پست‌های وبلاگ در رسانه‌های اجتماعی به چند دلیل یک استراتژی ارزشمند برای سئو است:

  1.  به‌اشتراک‌گذاری پست‌های وبلاگ در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، ترافیک را مستقیماً به وب‌سایت شما هدایت می‌کند و بازدید وب‌سایت و تعامل کاربر را افزایش می‌دهد.
  2. اشتراک‌گذاری محتوا، دامنه آن به مخاطبان فراتر از وب‌سایت شما افزایش می‌دهد. رسانه‌های اجتماعی، محتوای شما را در معرض شبکه گسترده‌تری از افراد علاقه‌مند با آن قرار می‌دهند، بنابراین آگاهی مخاطبان از برند شما افزایش میابد و بازدیدکنندگان جدیدی را جذب می‌کنید.
  3. درحالی‌که اشتراک‌گذاری‌های رسانه‌های اجتماعی، یک فاکتورهای رتبه‌بندی نیست، بااین‌حال افزایش دید و تعامل حاصل از این اقدام، به طور غیرمستقیم باعث ایجاد بک‌لینک می‌شود. هنگامی که مردم محتوای شما را در رسانه‌های اجتماعی می‌بینند گاهی به آن در سایت‌ها یا وبلاگشان لینک می‌دهند و به افزایش بک‌لینک‌های شما کمک می‌کنند.

۳. ایجاد آگاهی از برند

باید بدانید که گوگل هنگام تعیین رتبه، برند شما را به‌عنوان یک کل، نه فقط صفحه‌های جداگانه در نظر می‌گیرد؛ بنابراین نام تجاری شما یک عامل مهم رتبه‌بندی است. گوگل از تجزیه‌وتحلیل صفحه‌های منفرد فراتر می‌رود و حضور کلی برند شما را در سراسر وب ارزیابی می‌کند. اما استراتژی‌های ایجاد آگاهی از برند برای سئو چیست؟!

  • جمع‌آوری نظرات مثبت: مشتریان راضی را تشویق کنید تا در پلتفرم‌هایی مانند Google My Business و سایت‌های خاص صنعتتان نظرات مثبت خود را درباره شما ارائه دهند.
  • ایجاد روابط صمیمی با اینفلوئنسرهای حوزه کاری‌تان: با چهره‌های سرشناس صنعت خودتان همکاری کنید تا در معرض دید قرار بگیرید و با مخاطبان خود اعتماد ایجاد کنید.
  • محتوای باکیفیت بسازید: به طور مداوم محتوای ارزشمندی که نشان‌دهنده تخصص شما باشد، بسازید تا نام برندتان به‌عنوان یک رهبر فکری تثبیت شود.
  • در رویدادهای حوزه کاری‌تان شرکت کنید: شبکه‌سازی در رویدادهای صنعت می‌تواند به شما در ایجاد آگاهی از برند، ارتباط با شرکای بالقوه و کسب بینشی ارزشمند در حوزه کاری‌تان کمک کند.

با اجرای این استراتژی‌ها و تمرکز بر ایجاد آگاهی از برند، می‌توانید عملکرد سئوی سایت خود را بهبود بخشید، ترافیک ارگانیک بیشتری جذب کنید و به اهداف تجاری خود برسید. تا این قسمت با سئو داخلی و خارجی آشنا شده‌اید، حال نوبت شناخت سئو تکنیکال است.

سئو (SEO) چیست؟

تکنیک‌های سئو تکنیکال

سئوی تکنیکال برای اطمینان از عملکرد روان سایت شما، ارائه یک تجربه کاربری مثبت و رتبه‌بندی خوب در موتورهای جستجو بسیار مهم است. برخی از مهم‌ترین جنبه‌های سئو تکنیکال عبارت‌اند از:

۱. سرعت بارگذاری صفحه

بارگذاری سریع هم برای بهبود تجربه کاربر و هم برای سئو ضروری است. کدها و تصاویر را بهینه و از تکنیک‌هایی مانند بارگذاری تنبل (lazy loading) برای عملکرد کارآمد صفحه استفاده کنید.

۲. امنیت

رمزگذاری HTTPS برای محافظت از اطلاعات کاربران ضروری است. مطمئن شوید که سایت شما از HTTPS در تمام صفحه‌ها استفاده می‌کند.

۳. سازگاری با موبایل

گوگل سایت‌های سازگار با موبایل را در صفحه نتایج جستجو در اولویت قرار می‌دهد. مطمئن شوید که سایت شما کاملاً واکنش‌گرا است و به طور یکپارچه با اندازه‌های مختلف دستگاه‌های تلفن همراه سازگار می‌شود.

۴. Core Web Vitals

به مجموعه‌ای از معیارهای کلیدی که گوگل برای ارزیابی تجربه کاربری در صفحه‌های سایت از آن‌ها استفاده می‌کند، Core Web Vitals می‌گویند. این معیارها (زمان بارگیری صفحه، ثبات بصری و تعامل) تجربه کاربر را اندازه‌گیری می‌کند.

۵. ساختار URL

URLهای واضح و توصیفی به کاربران و موتورهای جستجو در درک محتوای سایت شما کمک می‌کنند. URLها را با استفاده از دسته‌بندی‌های منطقی سازماندهی کنید.

۶. معماری سایت

یک وب‌سایت با ساختار مناسب برای کاربران و موتورهای جستجو بسازید. در حالت ایده‌آل، کاربر باید بتواند با سه کلیک یا کمتر به هر صفحه در سایت شما دسترسی داشته باشد. ایجاد پیوند داخلی در این قسمت، کلید حل مسئله است.

۷. خزیدن

نقشه سایت به‌عنوان یک راهنما برای موتورهای جستجو عمل و تمام صفحه‌های مهم سایت که می‌خواهید گوگل در آن‌ها بخزد را فهرست می‌کند. همچنین فایل Robots.txt به موتور جستجو صفحه‌هایی که برای خزیدن مدنظرتان نیست را نشان می‌دهد. از این فایل بااحتیاط استفاده کنید، زیرا مسدودکردن صفحه‌های مهم، تلاش‌های سئو شما را به باد می‌دهد.

نقشه‌گذاری طرحواره‌ها (Schema markup): این کد تعبیه شده در HTML سایت شما، داده‌های ساختاریافته‌ای را در مورد محتوایتان ارائه می‌دهد و به موتورهای جستجو در درک معنای آن کمک می‌کند. این موضوع می‌تواند نتایج جستجو را به‌صورت هوشمندانه‌تر مانند نمایش اطلاعات اضافی، رتبه‌بندی ستاره‌‌ای برای نظرات، جزئیات رویداد یا اطلاعات محصول نمایش دهد.

تا این بخش شما با سه بخش اصلی سئو (داخلی، خارجی و تکنیکال ) آشنا شده‌اید. در ادامه قصد داریم مهم‌ترین ابزارهای سئو را به شما معرفی کنیم.

خرید ابزارهای سئو

اطلاعات بیشتر

معرفی بهترین ابزارهای سئو

داده‌ها و اطلاعات، نیروی محرکه هر استراتژی سئو موفقی محسوب می‌شوند و خوشبختانه ابزارهای رایگان فراوانی برای کمک به جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل بینش‌های ارزشمند در دسترس هستند:

۱. ابزار گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

گوگل آنالیتیکس یک پلتفرم رایگان پیشرو برای تجزیه‌وتحلیل ترافیک سایت است و مجموعه‌ای جامع از معیارها را برای ردیابی رفتار کاربر و عملکرد وب‌سایت ارائه می‌دهد. با این ابزار شما قادر به اندازه‌گیری راحت و آسان شاخص‌های کلیدی مانند منابع ترافیک ارگانیک، عملکرد صفحه فرود، بازدید از صفحه، زمان ماندن در صفحه، نرخ پرش، تعامل کاربر و نرخ تبدیل هستید. با کمک گوگل آنالیتیکس بینش‌هایی در مورد جمعیت‌شناسی، علایق و سفرهای کاربر به دست آورید، محتوای هدفمند بسازید و وب‌سایت خود را برای تعامل بهتر بهینه کنید.

۲. سرچ کنسول گوگل (GSC)

ابزار سرچ کنسول گوگل به شما در انجام عملیات زیر کمک می‌کند:

  • Core Web Vitals (سرعت بارگذاری، پاسخگویی، ثبات بصری): وب‌سایت خود را کنترل و زمینه‌های قابل‌بهبود را شناسایی کنید.
  • تجزیه‌وتحلیل میزان سرچ: با کمک این ابزار ببینید کاربران از کدام عبارت جستجوی خاص برای یافتن وب‌سایت شما استفاده کرده‌اند.
  • نمایه‌سازی و مسائل فنی: لینک‌های شکسته، خطاهای خزیدن و سایر مسائل تکنیکال که عملکرد سئوی شما را مختل می‌کند، شناسایی کنید.
  • نظارت بر سایت مپ: با کمک این ابزار نقشه سایت خود را به گوگل ارسال و وضعیت نمایه‌سازی آن را کنترل کنید.

درحالی‌که برخی از داده‌های کنسول جستجوی گوگل با گوگل آنالیتیکس همپوشانی دارند، اما این ابزار در مسائل سئوی تکنیکال و محتوای خاص، بررسی عمیق‌تری انجام می‌دهد.

۳. ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

این ابزارها به شما در کشف کلمات کلیدی مرتبط با حجم جستجو و داده‌های رقابتی کمک می‌کنند تا در نهایت موارد مناسب برای وب‌سایتتان را هدف قرار دهید. هنگام انتخاب ابزار تحقیق کلمات کلیدی، بودجه، سطح تجربه سئو و نیازهای خاص خود را در نظر بگیرید. ابزارهای رایگان برای مبتدیان عالی هستند؛ درحالی‌که ابزارهای پولی، ویژگی‌های پیشرفته‌تر و داده‌های عمیق‌تری ارائه می‌دهند. ابزار کیوردپلنر از ابزارهای خیلی خوب برای تحقیق کلمات کلیدی است.

خرید ابزار کیوردپلنر

اطلاعات بیشتر

۴. نرم‌افزارهای سئو

این ابزارها طیف وسیع‌تری از قابلیت‌های سئو را (فراتر از تحقیق کلمات کلیدی!) ارائه می‌دهند. آن‌ها در زمینه‌هایی مانند تجزیه‌وتحلیل بک‌لینک، رقبا، سئو تکنیکال و ردیابی رتبه به شما کمک می‌کنند. برخی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای سئو
Ahrefs، Moz Pro،  Screaming Frog و  SEMrush هستند.

۵. ابزارهای رتبه‌بندی وب‌سایت

این ابزارها تحلیل و توصیه‌های ساده برای بهبود سئو به شما ارائه می‌دهند، بنابراین برای مبتدیان یا کسانی که دانش سئو محدودی دارند ایده‌آل هستند. حال که با ابزارهای ضروری سئو آشنا شده‌اید، در بخش نهایی درباره بهترین روش‌ها و استراتژی‌های سئو بحث می‌کنیم.

بهترین روش‌ها و استراتژی‌های سئو

در بخش نهایی می‌خواهیم بهترین و ارزشمندترین نکات و استراتژی‌های سئو برای دریافت نتایج باورنکردنی را به شما بگوییم:

۱. همیشه کلمه کلیدی را خودتان جستجو کنید.

جستجوی کلمه کلیدی برای درک هدف جستجوگران ضروری است. با جستجوی کلمه کلیدی موردنظر خودتان، بینش‌هایی در مورد انتظارات کاربران، قالب‌های محتوا و رقبای بالقوه در صفحه نتایج رتبه‌بندی به دست می‌آورید.

۲. صبور باشید.

سئو یک دو ماراتن است، نه دو سرعت! برای مشاهده نتایج قابل‌توجه، تلاش مداوم و تولید محتوای باکیفیت لازم است. اگر این کار ماه‌ها طول کشید، ناامید نشوید؛ مزایای بلندمدت ارزش صبرکردن را دارند.

۳. بر کیفیت تمرکز کنید.

فراموش نکنید گوگل محتوای باکیفیت و آموزنده که نیازهای کاربر را برآورده می‌کند، در اولویت قرار می‌دهد. برای ساخت محتوای ارزشمند و قابل‌اعتماد تمام تلاش خود را به کار بگیرد، حتی اگر این کار منجر به انتشار محتوای کمتر شود.

۴. محتوای خود را بازخوانی کنید.

به طور منظم محتوای موجود را برای مرتب، دقیق و جذاب‌ ماندن، به‌روزرسانی و بهینه‌سازی کنید. این موضوع به حفظ ارزش سئو و جذب ترافیک ثابت کمک می‌کند.

۵. پیگیری و اندازه‌گیری داده‌ها به طور مداوم.

فراموش نکنید که به طور منظم ترافیک وب‌سایت و داده‌های کاربر را تجزیه‌وتحلیل، زمینه‌های قابل‌بهبود را شناسایی و پیشرفت به سمت اهداف سئو را دنبال کنید.

سخن نهایی درباره اهمیت سئو در پیشرفت سایت شما

همان‌طور که در این مقاله خواندید، سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه‌سازی موتور جستجو است و به مجموعه‌ای از اقدامات برای افزایش رتبه و ترافیک یک وب‌سایت در موتورهای جستجوی گوگل گفته می‌شود. سئو در سه بخش داخلی، خارجی و تکنیکال قابل‌بهبود است. گوگل از یک الگوریتم پیچیده برای نمایش محتواهای مرتبط در صفحه نتایج جستجو استفاده می‌کند. در این مقاله تمامی نکات مهم و ضروری برای تولید یک محتوای سئو پسند را بررسی کرده‌ایم.

 همچنین ابزارهای رایگان زیادی برای سئو در سراسر وب وجود دارند. فراموش نکنید که سئو، یک رویداد یک‌شبه نیست؛ برای رتبه‌بندی سایتتان در بالای صفحه نتایج باید صبور باشید و به‌تمامی نکات و دستورالعمل‌های این مقاله مفید عمل کنید. به نظر شما مهم‌ترین ابزار سئو چیست؟! مشتاقانه منتظر خواندن نظرات شما در بخش دیدگاه‌ها هستیم. فراموش نکنید این مقاله مفید را برای تمامی کسانی که به دنبال سئو سایتشان هستند بفرستید.

نظر شما

ایده های عالی خود را وارد کنید